Dostupni linkovi

Reper Sean 'Diddy' Combs optužen za seks trefiking, tvrdi da nije kriv


Reper Šon 'Didi' kombs na Met gala, 1. maj 2023.
Reper Šon 'Didi' kombs na Met gala, 1. maj 2023.

Američki reper Šon "Didi" Kombs (Sean "Diddy" Combs) iskoristio je svoju slavu kao jedno od najvećih imena hip-hopa za primoravanje žena na ponižavajuće seksualne radnje u okviru dugotrajne šeme trgovine seksom i reketiranja, navedeno je saveznoj optužnici u tri tačke otpečaćenoj u utorak na sudu u SAD.

Kombs (54) koristio je poslovnu imperiju, uključujući i svoju izdavačku kuću Bed boj entertejnment (Bad Boy Entertainment), da prevozi žene, kao i muške seksualne radnike, preko državnih granica kako bi učestvovali u snimljenim seksualnim nastupima pod nazivom "Freak Offs" koje bi muzički mogul gledali i samozadovoljavao se, rekli su tužioci.

Kombs se izjasnio da nije kriv pred sudom na Menhetnu. Očekuje se da će sutkinja Robin Tarnofski (Robyn Tarnofsky) odlučiti da li Kombs, koji je uhapšen u ponedeljak, treba da ostane u pritvoru do suđenja.

Reperu i producentu preti obavezna minimalna kazna zatvora od 15 godina i doživotna zatvorska kazna ako budu osuđeni za tri krivična dela: zaveru za reketiranje, seks trefiking i prevoz radi prostitucije.

Poznat tokom svoje karijere kao Pi Didi (P. Diddy) i Paf Didi (Puff Daddy), Kombs je osnovao Bed boj rekords (Bad Boy records) i pomagao je uspuno u zvezde reperima i R&B pevačima kao što su Meri Džej Blajdž (Mary J. Blige), Fejt Evans (Faith Evans), Notorius Bi-Aj-Dži (Notorious B.I.G.) i Ašer (Usher) tokom 1990-ih i 2000-ih.

Tužioci su optužili Kombsa da je vodio kriminalnu operaciju kako bi omogućio eksploataciju žena, koji datira najmanje 16 godina unazad, u slučaju koji je pokrenulo tužilaštvo na Menhetnu.

Advokati odbrane traže da Kombs bude pušten na slobodu uz kauciju od 50 miliona dolara koju bi pokrio njegov dom u Majamiju.

Kombsov advokat Mark Agnifilo (Marc) je priznao da je Kombs koristio droge i da je imao toksične odnose, i rekao je da dobija lečenje i terapiju za "stvari za koje mu je potrebno lečenje i terapija", ne ulazeći u detalje.

Tužiteljka Emili Džonson (Emily Johnson), koja traži produženje pritvora, rekla je sudiji da je 12 svedoka videlo Kombsa kako vrši nasilje nad ženama ili je videlo povrede žena koje je on naneo.

"Optuženi Šon Kombs je decenijama fizički i seksualno zlostavljao žrtve", rekla je Džonson pokušavajući da ubedi sudiju da ga zadrži u pritvoru. "On je izuzetno opasan za zajednicu".

Džonson je rekla da Kombs predstavlja rizik za ometanja pravde ako bude pušten, navodeći da je kontaktirao svedoke koji su dobili sudske pozive velike porote, uključujući jednu žrtvu.

Prema optužnici, Kombs je mamio žene dajući im droge poput ketamina i ekstazija, finansijsku podršku ili obećanja podrške u karijeri ili romantičnu vezu. Kombs je zatim koristio tajno napravljene snimke seksualnih radnji kako bi osigurao da žene ćute, a ponekad je pokazivao oružje kako bi zastrašio žrtve i svedoke zlostavljanja, rekli su tužioci.

U optužnici nije precizirano koliko je bilo njegovih navodnih žrtava. Takođe u njoj nema navoda da je sam Kombs direktno učestvovao u neželjenom seksualnom kontaktu sa ženama, iako je optužen da ih je udarao rukama i nogama, vukao i bacao na njih predmete.

Kombs je najpoznatija figura muzičke industrije optužena za seksualna krivična dela otkako je R&B pevač Ar Keli (R. Kelly) osuđen na 31 godinu zatvora pošto je u Njujorku 2021. i Čikagu 2022. proglašen krivim za seks trefiking, reketiranje, seksualne zločine sa decom i druga dela.

Kombsova karijera i reputacija su narušeni protekle godine. Prošlog novembra, njegova bivša devojka Kasandra Ventura (Casandra), R&B pevačica poznata kao Kesi (Cassie), optužila ga je za višestruko fizičko zlostavljanje, seksualno ropstvo i silovanje. Ona je pristala na neobjavljenu nagodbu dan nakon tužbe. Kombs je negirao njene navode.

Tužioci su rekli da su Kombs i njegovi saradnici koristili mito i nasilje kao što su paljevine i otmice kako bi pokušali da zadrže njegovo ponašanje u tajnosti.

Sledeće ročište u ovom predmetu zakazano je za 24. septembar.

Izvor: Reuters
XS
SM
MD
LG