Dostupni linkovi

Autobusi u Skoplju počeli voziti, radnicima obezbeđene plate


Autobusi parkirani ispred zgrade Vlade, Severna Makedonija, 19. oktobar 2022.
Autobusi parkirani ispred zgrade Vlade, Severna Makedonija, 19. oktobar 2022.

Autobusi Javnog preduzeća Skoplje počeli su da saobraćaju nakon što je gradonačelnica Skoplja Danela Arsovska saopštila da je obezbeđena plata zaposlenima.

Odbornici Grada Skoplja juče su izglasali da se novac prebaci iz drugih projekata grada kako bi se obezbedilo oko dva miliona evra, kako bi se mogle isplatiti plate zaposlenima u Javnom saobraćajnom preduzeću (JSP).

"Raduje me što su obezbeđena sredstva iz budžeta Grada Skoplja...za naredne tri plate. Što znači da neće biti potrebno čekati 15 dana da ta sredstva budu uplaćena zaposlenima", rekao je juče Mićo Stojanovski, jedan od sindikalnih predstavnika JSP.

Danas u prepodnevnim satima u delovima grada bilo je kašnjenja i gužvi na autobuskim stanicama, ali su autobusi počeli redovno saobraćati.

Ispred Vlade nekoliko autobusa i dalje blokiraju ulicu i u tom delu grada otežan je saobraćaj. Ovi autobusi ostali su ispred vlade po naređenju gradonačelnice Arsovske kao pritisak da Vlada isplati zaostali dug gradu za prevoz učenika prošle godine.

Vlada insistira na stavu da takvog duga nema jer su zbog pandemije škole bile zatvorene.

Skoplje bez gradskih autobusa, vozači traže platu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00

Inače, vozači JSP su tražili od nadležnih da im do 15. u mesecu isplate neisplaćene plate.

Od gradskih vlasti su dobili obećanje da će im plata biti isplaćena danas. Juče su autobusi bili garažirani, vozači su odbili da voze. Sada su od gradskih vlasti dobili obećanje da su im obezbeđene plate za naredna tri meseca.

XS
SM
MD
LG