Gdje i kada je korišteno kemijsko oružje

Prvi svjetski rat, Velika Britanija, pretpostavlja se da je fotografija snimljena negdje oko Aldershota.

Nogometni tim britanskih vojnika snimljen za vrijeme Prvog svjetskog rata u sjevernoj Francuskoj, 1916.

Prvi svjetski rat, njemački napad uz korištenje gasa na istočnom frontu snimljen iz ruskog aviona, 1916.

Britanski vojnici 55. divizije zaslijepljeni suzavcem čekaju liječenje u blizini Bethunea, 1918.

Devetogodišnji Phan Thi Kim Phuc (u sredini) s drugom vijetnamskom djecom, nakon što je avion Južnog Vijetnama greškom izbacio napalm bombu na južnovijtnamske civile i vojnike, 8. juni 1972.

Slika sa izložbe u Halabja, iz Iraka gdje je 1988. kemijskim napadom od strane snaga iračkog diktatora Sadama Huseina, u kojem je ubijeno oko 5000 Kurda.

Kurdi ubijeni korištenjem kemijskog oružja na sjeveroistoku Iraka, Halabja, 16. mart 1988.

Među ubijenim Kurdima bila su i djeca, Halabja, 16. mart 1988.

Minh Hien, dvogodišnja djevojčica rođena je 13 godine nakon što je završio Vijetnamski rat, no uticaj jakog kemijskog oružja korištenog u ratu osjeća se godinama.

Pripadnici UN-ovog tima, stručnjaka za kemijsko oružje, sprema oko 1000 litara gasa za kontroliranu eksploziju, Al-Muthanna, Irak, 24. novembar 1992.

Kinezi su pronašli nedaleko od škole u sjeveroistočnom kineskom gradu Mudanjiang 2006. veke količine gasnih bombi koje su ostavili Japanci na kraju Drugog svjetskog rata. To se smatra najvećom svjetskom deponijom napuštenog kemijskog oružja.

Tijela sirijske djece spremna za ukop. Sirijski pobunjenici tvrde da su ubijeni u kemijskom napadu vladinih snaga na periferiji Damaska, 21. august 2013.