Dostupni linkovi

Pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina podnela ostavku posle incidenta u bioskopu


Zrenjanin, Srbija
Zrenjanin, Srbija

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura saopštio je da je njegova pomoćnica Vera Milošev podnela ostavku posle medijskih navoda o incidentu u lokalnom bioskopu.

"Iako postupak pred nadležnim organima još nije pokrenut, donela je ovu odluku da ne bi stvarala problem u funkcionisanju lokalne samouprave", objavio je Salapura 9. septembra na Fejsbuku.

Prethodno su mediji u Srbiji izvestili da su Vesna Milošev i još jedna osoba u njenom društvu 1. septembra verbalno napali trojicu dečaka u bioskopu u Zrenjaninu, gradu 80 kilometara severno od Beograda.

Objavljeno je da su najmlađem detetu, dvanaestogodišnjem dečaku sa posebnim potrebama, pretili da "ne sme više tu da dolazi", da tu "ne žele da ga vide" i obratili mu se rečima "Je l’ znaš ti ko sam ja".

"Dobrodošla je pažnja javnosti kada treba zaštititi prava dece i tu nema tolerancije. Sada je neophodno da se bez medijskih pritisaka pruži mogućnost Veri Milošev da se nepristrasno utvrde sve činjenice ovog nemilog događaja", saopštio je Simo Salapura.

Vesna Milošev funkcionerka je parlamentarne stranke Zavetnici koja je u vlasti sa Srpskom naprednom strankom (SNS) Aleksandra Vučića. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je SNS funkcioner.

Liderka Zavetnika i ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Srbije izjavila je da podržava interes dece. Ona je 7. septembra na manifestaciji "Dani porodice" u Perlezu rekla da veruje da nadležni rade svoj posao.

"Srbija je pravna država u kojoj važe red i zakon. Poslednja reč će biti reč institucija", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Predsednica zrenjaninskog odbora opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Sonja Pernat izjavila je da je ostavka Milošev rezultat nepristajanja građana na bahato ponašanje.

"Da ima osećaj lične odgovornosti i pravde, Vera Milošev ne bi detetu govorila - znaš li ti ko sam ja", saopštila je Sonja Pernat.

XS
SM
MD
LG