Dostupni linkovi

Akcija policije Kosova u Severnoj Mitrovici, pronađeno i oružje


Policija Kosova na ulicama Severne Mitrovice, arhivska fotografija
Policija Kosova na ulicama Severne Mitrovice, arhivska fotografija

Policija Kosova je u ponedeljak, 7. avgusta, sprovela akciju u Severnoj Mitrovici, u naselju poznatom kao Tri solitera, zbog sumnje da se u jednom od stanova nalazi laboratorija za drogu.

Zamenik direktora policije Kosova za region sever Veton Eljšani (Elshani) je za Radio Slobodna Evropa potvrdio da je tokom ove akcije zaplenjeno i oružje.

Eljšani je rekao da je pretresen stan osobe pod inicijalima S.M, gde je pronađeno i zaplenjeno 60 grafičkih kartica, Antminer S9 (za proizvodnju kriptovaluta), 13 ventilatora, električne lampe za proizvodnju marihuane, 51 metak i osam šok bombi.

Ekipi RSE nije bilo dozvoljeno da priđe zgradi u kojoj se izvodi akcija. Novinarima je rečeno da se pretresa objekat koji je u privatnom vlasništvu.

Ovo nije prvi put da Policija Kosova sprovodi akciju pronalaska droge ili kriptovaluta na severu Kosova.

U februaru ove godine policija je otkrila tri laboratorije za proizvodnju droge u Severnoj Mitrovici.

Takođe, u maju prošle godine policija je uništila dve laboratorije u blizini granice sa Srbijom, gde su pronađene i veće količine marihuane.

U aprilu 2022. godine je uništena i laboratorija za proizvodnju droge u Zvečanu. Tom prilikom su uhapšena četiri lica koja se dovode u vezu sa laboratorijom.

Policija je takođe sprovela nekoliko akcija na Kosovu, uključujući sever, protiv rudarenja kriptovaluta.

XS
SM
MD
LG