Dostupni linkovi

U Novom Pazaru Dan žalosti zbog smrti četvoro dece


Novi Pazar (foto arhiv)
Novi Pazar (foto arhiv)

Gradske vlasti Novog Pazara proglasile su ponedeljak (6. mart) za Dan žalosti zbog tragične smrti četvoro dece u požaru u tom gradu na jugozapadu Srbije.

Prema toj odluci, sve zastave u gradu biće spuštene na pola koplja, mediji i ugostiteljski objekti će se uzdržati od emitovanja muzike, s svi zabavni događaji će biti odloženi.

Četvoro dece, starosti od šest meseci do pet godina, stradalo je u nedelju u požaru.

Otac je zadobio opekotine na 50 odsto tela i transportovan je za Klinički centar Srbije, dok je majka zadržana u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, javila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Požar se dogodio u nedelju oko 7.00 sati u stambenoj zgradi u Ulici Kej 12. srpske brigade u Novom Pazaru.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je saopšteno da su vatrogasci, koji su odmah po dobijanju dojave krenuli i stigli za nekoliko minuta, zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi.

U saopštenju se navodi da su prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena četiri deteta koja su najverovatnije stradala od gušenja ugljen-monoksidom, dok su otac i majka povređeni u susednoj prostoriji.

Požar je brzo lokalizovan, potom i ugašen, a istraga će utvrditi uzroke požara i gušenja dece.

"Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, imajući u vidu požar koji je zatečen u razbuktaloj fazi", navodi se u saopštenju MUP-a.

Roditelji su prevezeni u bolnicu sa teškim opekotinama. Otac ima opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena na više od 50 odsto tela, dok je majka zadobila opekotine drugog i trećeg stepena.

Načelnik hirurškog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru Šefket Hajrović kazao je da majka po čelu i rukama ima lakše opekotine i da će biti smeštena na hirurgiji bolnice u Novom Pazaru.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Srbije uputilo je saučešće povodom tragedije u Novom Pazaru.

"Stradanje dece je najstrašnija tragedija, koja pogađa celo društvo, a Ministarstvo ovom prilikom izražava saučešće porodici i gradu Novom Pazaru. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim organima povodom ovog slučaja", navedeno je u saopštenju, prenela je RTS.

XS
SM
MD
LG