Dostupni linkovi

Vučić: Neću ispuniti nijedan zahtev opozicije


Šetajte do mile volje, ja ni jedan zahtev nikada neću da vam ispunim: Aleksandar Vučić
Šetajte do mile volje, ja ni jedan zahtev nikada neću da vam ispunim: Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju da neće ispuniti nijedan zahtev opozicije koliko god ih izašlo na ulice da protestuje i koliko dugo ti protesti trajali.

"Šetajte do mile volje, ja ni jedan zahtev nikada neću da vam ispunim. Može i pet milona da vas se skupi. Možete samo da dobijete izbore, e kada dobijete izbore ispunjavajte ono što je narodu obećano, a ja pod pritiscima neću da radim, i po tome se razlikujem od svih drugih", rekao je Vučić u osvrtu na protest koji je grupa opozicionih stranaka organizovala u subotu popodne, pod sloganom"Stop krvavim košuljama".

Protest opozicije i građana u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00

Vučić je kazao da na skupu nije video mnogo mladih ljudi, i ocenio da je šetao uglavnom srednji sloj i viši srednji sloj, te da treba preispitati zbog čega su oni nezadovoljni.

On je kazao da sa protesta nije upućena ozbiljna poruka.

"Ako hoćete izbore dobro, ali ja da popuštam vašim glupostima ne pada mi na pamet, nisam ni kada ste četiri meseca šetali svaki dan", kazao je Vučić.

Konkretan povod za protest opozicije bio je nedavni napad na lidera opozicione Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu, ali i "podsećanje na sve napadnute građane, novinare, aktiviste civilnog sektora i političare".

Skup su neformalno organizovali predstavnici opozicionog "Saveza za Srbiju", ali na skupu nije bilo stranačkih obeležja.

XS
SM
MD
LG