Dostupni linkovi

Crnadak: Izdat ćemo vize košarkašima Kosova


Kosovski košarkaši
Kosovski košarkaši

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak potvrdio je da će košarkašima kadetske reprezentacije Kosova do kraja dana biti izdate vize i da je predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević, inače potpredsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, promijenio svoj stav, prenosi Klix.ba.

Crnadak je rekao da je izdavanje viza odobreno i da će one biti gotove u narednim satima.

"Tačno je, kadetski košarkaški reprezentacije Kosova će dobiti vize. Koliko ja znam, odobrenje je izdato i vize će biti izdate u narednih satima", kazao je šef bosanskohercegovačke diplomatije.

Na pitanje zbog čega je ova procedura ovoliko trajala, Crnadak je rekao da je predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević promijenio svoj stav i da je istakao da on stoji iza ovog takmičenja.

"Mi smo tek večeras dobili stav potpredsjednika Košarkaškog saveza BiH, odnosno predsjednika Košarkaškog saveza Republike Srpske da on stoji iza ovog takmičenja i da smatra da treba izdati vize selekciji Kosova. Zbog toga smo izgubili nekoliko dana, mogao je to reći i ranije, kada je eksplicitno rekao da je protiv toga. S obzirom na to da su se okolnosti promijenile, stvoreni su neki drugi uslovi i vize će do kraja dana biti izdate", smatra Crnadak.

XS
SM
MD
LG