Dačić obišao ranjenog policajca u Loznici

Policija u Loznici nakon napada 18. jula 2024.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je u petak u Opštoj bolnici u Loznici Vjekoslava Ilića, policajca koji je povređen u napadu 18. jula na zapadu Srbije, kada je drugi policajac ubijen.

"Obišao sam Ilića, koji je u stabilnom stanju i oporavlja se. Srbija ceni i poštuje njegovu požrtvovanost i hrabrost, ali i vrednosti koje nosi svaki srpski policajac, spreman da žrtvuje i sopstveni život kako bi zaštitio svoje građane i državu", rekao je ministar Dačić.

Napad na policajce se dogodio u ranim jutarnjim satima kada su, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo u kojem se nаlаzio osumnjičeni.

Dok je izlazio iz automobila, napadač iz pištoljа je pucao u policajce, a potom pobegao.

Vlasti Srbije su napad označile kao "teroristički".

Pročitajte i ovo: Srbija saopštila da je ubijen napadač na policajce, Kosovo traži potvrdu njegovog identiteta

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je u petak i da je ubijena osoba koja je ubila jednog i ranila drugog policajca.

Dačić u obraćanju novinarima nije saopštio ime ubijenog, navodeći da su pripadnici policije 19. jula u ataru naselja Banja Koviljača u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom "likvidirali albanskog teroristu".

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Kosova zatražilo je od srpskih vlasti da potvrde identitet ubijenog.

Policija u Srbiji je prethodno uz fotografiju objavila da intenzivno traga za Fatonom Hajrizijem, kosovskim državljaninom koji je pobegao iz zatvora na Kosovu.