Dostupni linkovi

Trovanje cijanidom vjerovatno uzrok smrti šest osoba pronađenih u luksuznom tajlandskom hotelu, kaže policija


Sliku sa mjesta zločina sa šoljicama za čaj u kojima je pronađen cijanid, u Bangkoku u policijskoj stanici Lumpini, Tajland, 17. juli, 2024
Sliku sa mjesta zločina sa šoljicama za čaj u kojima je pronađen cijanid, u Bangkoku u policijskoj stanici Lumpini, Tajland, 17. juli, 2024

Trovanje cijanidom vjerojatno je uzrok smrti šestero stranaca čija su tijela pronađena u sobi luksuznog hotela u Bangkoku, a među mrtvima je i osumnjičeni ubica, saopštila je u srijedu tajlandska policija, piše Reuters.

Brzodjelujuća, smrtonosna hemikalija pronađena je na čašama za piće i čajniku u sobi u luksuznom hotelu Grand Hyatt Erawan, a razgovori s rođacima mrtvih otkrili su da je postojao spor oko duga povezanog s investicijom, rekla je policija.

Sva šestorica bili su vijetnamske nacionalnosti, od kojih dvojica državljani Sjedinjenih Država, a pronađeni su mrtvi kasno u utorak. Američki Federalni istražni ured pomogao je policiji u istrazi, saopštila je policija.

"Pronašli smo cijanid u šoljicama za čaj, u svih šest šoljica smo pronašli cijanid", rekao je Trirong Phiwpan, zapovjednik ureda za dokaze tajlandske policije, na konferenciji za novinare.

Rezultati obdukcije očekuju se sljedeći dan, rekli su u policiji.

Američki Stejt department saopštio je da je "upoznat sa izvještajima o smrti dvoje američkih državljana u Bangkoku" i da su lokalne vlasti odgovorne za istragu.

"Izražavamo naše iskreno saučešće porodicama zbog njihovog gubitka. Pomno pratimo situaciju i spremni smo da pružimo konzularnu pomoć tim porodicama", rekao je portparol State Departmenta Matthew Miller na brifingu u utorak.

Grand Hyatt Erawan, kojim upravlja Erawan Group ERW.BK, ima preko 350 soba i nalazi se u popularnoj turističkoj četvrti poznatoj po luksuznim trgovinama i restoranima.

XS
SM
MD
LG