Dostupni linkovi

Putin za oštar odgovor stranim službama koje žele destabilizovati Rusiju


Vladimir Putin u Kremlju gdje se, putem video linka, obratio javnosti povodom Dana pripadnika službe bezbjednosti, Moskva, 20. decembra 2023.
Vladimir Putin u Kremlju gdje se, putem video linka, obratio javnosti povodom Dana pripadnika službe bezbjednosti, Moskva, 20. decembra 2023.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je u srijedu na odlučan odgovor stranim specijalnim službama koje, prema njegovim riječima, nastoje destabilizovati Rusiju pomažući ukrajinskom režimu.

"Kijevski režim uz direktnu podršku stranih specijalnih službi krenuo je putem terorističkih metoda, praktično (se radi) o državnom terorizmu", rekao je Putin u video obraćanju povodom Dana pripadnika službe bezbjednosti, piše AFP.

Istakao je da su u pitanju "sabotaža civilnih objekata, transportne i energetske infrastrukture, napadi na civile i predstavnike vlasti".

Brojne sabotaže na željeznici u Rusiji i napadi dronovima pripisuju se ukrajinskom režimu od pokretanja ruske ofanzive na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

"Treba zaustaviti pokušaje stranih specijalnih službi da destabilizuju političku i društvenu situaciju u Rusiji", rekao je Putin.

Naglasio je da službe bezbjednosti nemaju lak zadatak, ali da imaju potencijal da osiguraju bezbjednost države, društva i građana Rusije.

Rat u Ukrajini

Priče, analize, foto i video zapisi o ratu u Ukrajini.

XS
SM
MD
LG