Dostupni linkovi

Hag oslobodio Šešelja, oštre reakcije u regionu

Iz regiona stižu stižu brojne osude i kritike nakon što je Sudsko veće Haškog tribunala odlučilo da Šešelj nije kriv ni po jednoj od devet tačaka optužnice, čime je nalog za njegovo hapšenje postao bespredmetan

– U tri tačke optužnica Vojislav Šešelja tereti za zločine protiv čovečnosti - progon nesrba na političkoj, rasnoj i verskoj osnovi; deportaciju i prisilno premeštanje. U šest tačaka, vođa radikala optužen je za kršenje zakona i običaja rata - ubistva, mučenje, okrutno postupanje, bezobzirno razaranje sela ili pustošenje;
– Haško tužilaštvo zatražilo je od suda kaznu od 28 godina zatvora za Šešelja;
– Šešelj, koji se branio sam, tvrdio je da je pobio sve tačke optužnice i zatražio je da bude oslobođen;
– Raspravno veće odlučilo je da Šešelj ne mora da se vraća u Hag na izricanje presude, pošto je usvojen argument Vlade Srbije da nije moguće prekidati, ni u Hagu nastaviti Šešeljevo lečenje.

13:43 31.3.2016.

VIDEO - Šešelj: Ideja "velike Srbije" nije umrla

"Ne osećam se krivim ni za šta", izjavio je oslobođeni haški optuženik Vojislav Šešelj, odmah po izricanju presude, na konferenciji za medije u Srpskoj radikalnoj stranci u Beogradu. U izjavi novinarima, on je kazao da su presudu, koju je ocenio kao "jedinu moguću", donela dvojica časnih sudija. Takođe, dodao je da ideja "velike Srbije" živi sa njim ili bez njega.

Šešelj: Ideja "velike Srbije" nije umrla
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

13:46 31.3.2016.

Svi internet informativni portali u Crnoj Gori objavili da je Vojislav Šešelj u Hagu oslobođen krivice po svih devet tačaka optužnice. Karakteristični naslovi: "Vojislav Šešelj oslobođen", "Nije kriv – Vojislav Šešelj oslobođen po svim tačkama optužnice", "Šešelj oslobođen svih optužbi…"

13:46 31.3.2016.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obratiće se sutra domaćoj i međunarodnoj javnosti povodom presuda prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, situaciji u regionu i budućnosti Srbije.

13:48 31.3.2016.

Mešković: To je za nepovjerovati

Predsjednik Saveza logoraša Bosne i Hercegovine Jasmin Mešković nelogičnom smatra prvostepenu presudu kojom je Vojislav Šešelj oslobođen po svim tačkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini.

Čovjek koji je imao jedinice, logistiku, vršio mobilizaciju, upućivao ljude na ratišta, radio zločine proglašen je slobodnim. To je za nepovjerovati - naglasio je Mešković.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG