Dostupni linkovi

Poplave u selu Glogošnica kod Jablanice, 4. oktobar 2024.
Poplave u selu Glogošnica kod Jablanice, 4. oktobar 2024.

Pronađena tijela 19 poginulih u BiH, izborna komisija i dalje bez odluke o odgađanju nedjeljnih izbora

  • Obilne padavine prouzrokovale su odrone i klizišta u Hercegovini i središnjoj Bosni tokom noći s četvrtka na petak 4. oktobra
  • Najteže su pogođene općine Jablanica i Konjic, a poplavljeni su i Kreševo, Kiseljak, Fojnica i Vareš.
  • Do sad je pronađeno najmanje 19 tijela poginulih u Hercegovini i tri tijela poginulih u središnjoj Bosni
  • Otvorena je cesta između Konjica i Jablanice
  • Magistralna cesta od Jablanice do Mostara je urušena u rijeku Neretvu pa se od Sarajeva do Mostara može ići samo alternativnim putevima
18:31 4.10.2024.

SAD blisko koordinira sa partnerskim službama u BiH kako bi procijenili štetu i utvrdili potrebe

U ime američkog naroda, Vlada Sjedinjenih Američkih Država izražava iskreno saučešće svim ljudima u zajednicama koje su pogođene ovom razornom katastrofom, saopćila je Ambasada SAD-a na X-u.

Iz Ambasade SAD-a su naveli kako prate situaciju te da su u stalnoj komunikaciji s partnerima u bh. vlasti kako bi procijenili na koji način mogu pružiti podršku naporima za sanaciju posljedica.

USAID BIH, putem Ureda za humanitarnu pomoć, blisko koordinira s partnerskim službama za pružanje pomoći u pogođenim područjima kako bi procijenili štetu i utvrdili potrebe.

17:51 4.10.2024.

Tri žrtve poplava i odrona u srednjoj Bosni

Poplavljene kuće i drugi objekti u selu Luke kod Fojnice, BiH, 4. 10. 2024.
Poplavljene kuće i drugi objekti u selu Luke kod Fojnice, BiH, 4. 10. 2024.

Tri osobe poginule su u Fojnici u poplavama i odronima, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa u Civilnoj zaštiti ove općine u srednjoj Bosni.

Na području Jablanice i Konjica u Hercegovini do sad su pronađena tijela 16 stradalih, a spasilačke službe tragaju za nestalim osobama.

17:47 4.10.2024.

U Drvaru proglašeno stanje elementarne nepogode

U Drvaru je proglašeno stanje elementarne nepogode zbog poplava, klizišta i odrona. Dušica Runić, načelnica te općine u zapadnoj Bosni, rekla je novinskoj agenciji Srna da je "veliki broj" građana Drvara prijavio štetu nastalu na krovovima, poplavljenim objektima i kućama.

Runić je kazala da je poplavljen dio sela Vrtoče, Podbrina i Bastasi te da je voda odnijela put prema Glamoču gdje su se pojavila klizišta i odroni. Runić je kazala da su u Drvaru na terenu ekipe iz Uprave za ceste iz Livanjskog kantona, kao i općinske Civilne zaštite.

17:02 4.10.2024.

Alternativni putevi od Sarajeva do Mostara

Dva su načina da dođete od Mostara do Sarajeva, budući da je glavni putni pravac zatvoren zbog obilnih poplava i odrona.

Učitajte više sadržaja...

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG