Dostupni linkovi

Hanter Bajden nudi sudu da prizna utaju poreza, prenosi BBC


Hanter Bajden, sin predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena
Hanter Bajden, sin predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena

Hanter Bajden, sin predsednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozefa Bajdena, namerava da se izjasni krivim u slučaju utaje poreza koji protiv njega vodi američko pravosuđe, preneo je BBC.

Navodi se da je to za britanski javni servis potvrdio advokat Hantera Bajdena, nekoliko dana uoči predstojeće uvodne reči na suđenju u Los Anđelesu.

„Menja svoje izjašnjavanje o krivici i sudija mora da odluči da li će to prihvatiti“, rekao je Bajdenov advokat Mark Garagos za BBC.

Hanter Bajden ranije je negirao optužbe saveznog tužioca da je namerno izbegao da plati 1,4 miliona dolara poreza na dohodak između 2016. i 2019. godine.

BBC navodi da bi eventualno priznanje krivice moglo da dovede do druge krivične presude Hanteru Bajdenu ove godine.

Bajden je u junu proglašen krivim po optužbama u vezi sa posedovanjem oružja i upotrebom droge, čime je postao prvi sin aktuelnog predsednika SAD koji je krivično osuđen.

Sin predsednika Džozefa Bajdena ranije je pokušao da odbaci slučaj tvrdeći da je istraga Ministarstva pravde bila motivisana politikom i da je on bio selektivno na meti jer „republikanski poslanici rade na opozivu njegovog oca“.

XS
SM
MD
LG