Dostupni linkovi

Dačić odgovorio Konakoviću da ne želi da daje 'povod za napad bošnjačkih političara na Srbiju'


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da nema nameru da raspiruje polemiku i "daje bilo kakvu temu ili povod za napad na Srbiju od strane bošnjačkih političara" povodom pisma koje mu je u ponedeljak uputio minister inostranih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković.

Šef bh diplomatije je u pomenutom pismu naveo da "policijsko-pravosudne strukture u Srbiji kriju desetine ratnih zločinaca za kojima traga pravosuđe Bosne i Hercegovine, i za kojima su raspisane i potjernice Interpola".

U saopštenju Ministarstva inostranih poslova Srbije se prenosi Dačićeva izjava da "želim samo da pitam i Konakovića i sve ostale, koliko hiljada mudžahedina krvavih ruku krijete dajući im državljanstva posle rata u BiH?"

On je potom upitao "u koliko su terorističkih napada u svetu učestvovali ljudi sa vašim pasošem, a u koliko sa srpskim? Da ne pričam o zločincima koji su ubijali Srbe, koji su i dalje na slobodi".

Dačić je istakao da nema "nikakve iluzije o vašim dobrim namerama, ali sarađivati se mora, u zajedničkom interesu svih".

XS
SM
MD
LG