Dostupni linkovi

Oko 60 ruskih vojnika navodno je ubijeno u napadu dok su čekali u formaciji


Napuštene kuće koje su teško oštećene tokom ruskog napada na Ukrajinu u selu Bogorodično, Donjecka oblast, Ukrajina, 13. februara 2024. Ilustrativna fotografija
Napuštene kuće koje su teško oštećene tokom ruskog napada na Ukrajinu u selu Bogorodično, Donjecka oblast, Ukrajina, 13. februara 2024. Ilustrativna fotografija

U ukrajinskom napadu na poligon u Donjecku, oblasti koju je okupirala Rusija, poginulo je najmanje 60 ruskih vojnika, prenose izvori Bi-Bi-Sija (BBC).

Ruski vojnici iz 36. gardijske motorizovane brigade bili su postrojeni i čekali dolazak general-majora Olega Mojsejeva, komandanta 29. ruske armije, kada je došlo do napada 20. februara, navodi se u izveštaju.

Ukrajina nije komentarisala ovaj izveštaj.

Proruske društvene mreže objavile su video-snimke i fotografije na kojima se navodno vidi desetine uniformisanih leševa.

U međuvremenu, tri civila su poginula, a 13 ih je ranjeno u ruskom granatiranju tri istočna ukrajinska regiona, izvestile su lokalne vlasti 21. februara.

Jedna osoba je poginula u Kramatorsku u Donjeckoj oblasti, dok je osam ranjeno, rekao je guverner regije Vadim Filaškin.

U oblasti Harkov, dva farmera su poginula kada je njihov automobil pogođen u selu Petropavlivka u okrugu Kupjansk, dok je jedna žena ranjena, rekao je regionalni guverner Oleh Sinjehubov.

Snage protivvazdušne odbrane oborile su rano 21. februara 13 od 19 bespilotnih letelica koje je Rusija lansirala na četiri ukrajinska regiona, saopštilo je ukrajinsko vazduhoplovstvo, dodajući da su uništene i jedna raketa S-300 i četiri krstareće rakete Kh-22.

Dronovi su oboreni u oblastima Harkova, Dnjepropetrovska, Zaporožja i Donjecka, saopštile su vazduhoplovne snage.

Četiri krstareće rakete Kh-22 oborene su u centralnoj Poltavskoj oblasti.

Izvor: Ukrainski servis RSE
XS
SM
MD
LG