Dostupni linkovi

'Ubijate za profit': Na protestu u Skoplju zatražene ostavke u slučaju Onkološke klinike


'Ubijate za profit': Na protestu u Skoplju zatražene ostavke u slučaju Onkološke klinike
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

Poruke "ubice" i "lopovi" izvikivane su sa protesta ispred državnih institucija u Skuplju, u ponedeljak (4. septembar), a nakon što je Tužilaštvo otvorilo predistražni postupak posle pisanja medija da se imunoterapija citostaticima u velikom broju slučajeva odlaže i da su zaposlenici klinike navodno uhvaćeni u krađi i preprodaji ovih lijekova na crnom tržištu.

Građani organizovani putem društvenih mreža protestovali su 4. septembra u Skoplju, nakon što je Tužilaštvo prošlog vikenda otvorilo predistražni postupak poslije pisanja medija da se imunoterapija citostaticima, od kojih zavisi život oboljelih od raka, stalno odlaže, te da su u nekim slučajevima zaposlenici Klinike u Skoplju uhvaćeni u krađi i preprodaji ovih lijekova na crnom tržištu.

"Ubijate za profit", "Monstrumi", "Onkologija = genocid", "Koliko vrijedi ljudski život", samo su neke od poruka na transparentima koje su nosili učesnici protesta ispred Vlade i Kancelarije javnog tužioca, nakon navoda o zloupotrebi droga na Klinici za onkologiju u Skoplju.

Organizatori protesta zatražili su ostavku i odgovornost tri posljednja ministra zdravlja jer ove zloupotrebe traju dugo.

Istraga je u toku, a političari iz vlasti i opozicije konstatovali su da su prevareni i tražili efikasnu istragu kako bi svi koji su prekršili zakon odgovarali.

XS
SM
MD
LG