Dostupni linkovi

Odloženo suđenje za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića


Bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović (u sredini), koji je optužen da je naložio paljenje kuće Jovanovića, prilikom dolaska u sud, 24. maj 2019. (arhiv)
Bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović (u sredini), koji je optužen da je naložio paljenje kuće Jovanovića, prilikom dolaska u sud, 24. maj 2019. (arhiv)

Suđenje nekadašnjem predsedniku opštine Grocka i članu Srpske napredne stranke (SNS) Dragoljubu Simonoviću, koji je optužen da je naložio paljenje kuće novinara portala 'Žig info' Milana Jovanovića zbog tekstova koje je objavio o njegovim navodnim malverzacijama, odloženo je za 20. septembar.

Osim Simonovića, za koga Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu zatvora od osam godina, na optuženičkoj klupi su i Vladimir Mihailović, Aleksandar Marinković i Igor Novaković.

Na ročište nisu došli advokati optuženih Dragoljuba Simonovića i Igora Novakovića, koje je sud zbog nedolaska novčano kaznio.

Advokati odbrane optužili su na prethodnom ročištu 24. maja, kako tvrde, 'odmetnuti deo policije' zbog iznuđivanja iskaza od optuženog Mihailovića i Novakovića, ali i od nekih svedoka.

Oštećeni Milan Jovanović ocenio je da Simonović i njegov advokatski tim vrše opstrukciju suđenja.

Kuća Milana Jovanovića u beogradskom naselju Vrčin spaljena je u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine.

Za sada je u ovom slučaju jedino procesuirana pevačica Bojana Cvetković Šijački koja je priznala da je pomagala u podmetanju požara i zaključila sporazum o priznanju krivičnog dela. Na osnovu sporazuma osuđena je na šest meseci kućnog pritvora uz nošenje nanogice i novčanu kaznu od 50.000 dinara (oko 400 evra).

Nakon što je optužen za paljenje kuće Dragoljub Simonović, za nanet 'psihički bol i strah', tužio je Jovanovića i urednika portala 'Žig info' Željka Matorčevića zbog tvrdnji u podnesku Pravobranilaštvu Grocke i tekstova na ovom portalu.

XS
SM
MD
LG