Dostupni linkovi

Kriza u Ukrajini: Nove sankcije Rusiji, poštuje se primirje

Glavne vesti:

-- Evropska unija formalno uvela nove sankcije Rusiji;

-- Rusija će odgovoriti “asimetrično” na nove sankcije, moguće restrikcijom stranih letova nad ruskom teritorijom, poručuju ruski zvaničnici;

-- Sporazum o prekidu vatre se poštuje uprkos sporadičnim sukobima;

-- Mornarice Ukrajine i NATO održavaju zajedničku trodnevnu vojnu vežbu u Crnom Moru;

12:52 30.8.2014.

Poljski ministar odbrane Tomaš Šemonjak je povodom apela Ukrajine da joj zapadni saveznici pomognu isporukama oružja ocenio, da pomoć u oružju nije potrebna zemlji koja je sama veliki izvoznik oružja, ali da NATO može da pomogne dugoročno u procesu modernizacija ukrajinske armije.

"Ukrajinskoj armiji su potrebne razne stvari na dva nivoa - hitna pomoch na frontu, a tu su moguchnosti Zapada da pomogne male i dugoročno u procesu modernizacije armije i reforme komande i tu vidim veliku ulogu NATO i Poljske", kazao je Šemonjak u intervjuu koji objavljuje Gazeta viborča.

13:09 30.8.2014.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane i Nacionalni savet za bezbednost saopštili su preko Twittera da se “direktna vojna agresija” na istoku Ukrajine nastavlja.

13:17 30.8.2014.

Deo ukrajinskih snaga uspeo je da se izvuče iz obruča proruskih separatista u blizini Donjecka, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, mada drugi izveštaji sugerišu da se mnogi vojnici i dalje nalaze u okruženju.

Istovremeno su borbe intenzivirane u blizini gradića Ilovajska i dalje prema jugu uz obalu Azovskog mora gde separatisti predstavljaju pretnju Marijupolju.

13:19 30.8.2014.

FOTO: Ukrajinske snage u blizini Donjecka

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG