Dostupni linkovi

Kriza u Ukrajini: Nove sankcije Rusiji, poštuje se primirje

Glavne vesti:

-- Evropska unija formalno uvela nove sankcije Rusiji;

-- Rusija će odgovoriti “asimetrično” na nove sankcije, moguće restrikcijom stranih letova nad ruskom teritorijom, poručuju ruski zvaničnici;

-- Sporazum o prekidu vatre se poštuje uprkos sporadičnim sukobima;

-- Mornarice Ukrajine i NATO održavaju zajedničku trodnevnu vojnu vežbu u Crnom Moru;

11:57 30.8.2014.

Poznati ruski političar Lev Šlosberg koji je prisustvovao na tajnim sahranama vojnika za koje se pretpostavlja da su poginuli u Ukrajini, napadnut je i prebačen u bolnicu sa povredama glave, saopštila je njegova partija Jabloko. Šlosberger je istraživao smrt dvojice padobranaca iz Pskova, a prema nepotvrđenim izvorima koji se pozivaju na porodice stradalih, oko 100 vojnika iz ovog grada ubijeno je u Ukrajini, javlja Frans pres (AFP).

12:05 30.8.2014.

Zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov rekao je da Rusija želi da ustpostavi „humanitarni most“ za isporuku pomoći u ratom zahvaćene delove na istoku Ukrajine. „Načelno, hteli bismo da to bude most između Rusije i pobunjeničkih gradova Lugansk i Donjeck gde su mnogi civili blokirani borbama“, dodao je Antonov.

12:38 30.8.2014.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko apelovao je na Evropsku uniju da na adekvatan način odgovori na upad ruskih snaga u Ukrajinu, napisao je njegov portparol na Twitteru. “Porošenko je izrazio nadu da će lideri EU adekvatno reagovati na rusku agresiju”, preneo je ovaj zvaničnik.

12:43 30.8.2014.
Mapa ukrajinskog Ministarstva odbrane o antiterorističkim akcijama na istoku zemlje.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG