Dostupni linkovi

Kriza u Ukrajini: Nove sankcije Rusiji, poštuje se primirje

Glavne vesti:

-- Evropska unija formalno uvela nove sankcije Rusiji;

-- Rusija će odgovoriti “asimetrično” na nove sankcije, moguće restrikcijom stranih letova nad ruskom teritorijom, poručuju ruski zvaničnici;

-- Sporazum o prekidu vatre se poštuje uprkos sporadičnim sukobima;

-- Mornarice Ukrajine i NATO održavaju zajedničku trodnevnu vojnu vežbu u Crnom Moru;

13:12 29.8.2014.

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je kako je očigledno da su ruske trupe i oprema ilegalno prešle granicu, dodajući da Rusija “direktno vojno angažovana u Ukrajini” u "otvorenom kršenju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine". Čelnik Alijanse istakao je da akcije Rusije nisu izolovane, već da su “deo opasnog obrasca za destabilizaciju Ukrajine koji traje već više meseci”. Rasmusen kaže da Rusija snadbeva pobunjenike tenkovima, oklopnim vozilima, artiljerijskim naoružanjem i raketama i da otvara vatru vatru na ukrajinske trupe sa ruske teritorije i prostora same Ukrajine.

13:35 29.8.2014.

Deset ukrajinskih vojnika je ubijeno, a 30 ranjeno u borbama sa proruskim separatistima na istoku zemlje u poslednja 24 časa, saopšteno je u Kijevu.

14:14 29.8.2014.

FOTO: Strani vojni atašei razgledaju u Kijevu rusko naoružanje zaplenjeno od sepratista na istoku zemlje

14:29 29.8.2014.

Ministri spoljnih poslova Evropske unije razgovaraće u Milanu o zauzimanju oštrijeg stava prema ukrajinskog krizi, čiji cilj može da bude pojačavanje ekonomskih sankcija protiv Rusije, prenosi agencija Asošijeted pres (AP).

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG