Dostupni linkovi

Kriza u Ukrajini: Nove sankcije Rusiji, poštuje se primirje

Glavne vesti:

-- Evropska unija formalno uvela nove sankcije Rusiji;

-- Rusija će odgovoriti “asimetrično” na nove sankcije, moguće restrikcijom stranih letova nad ruskom teritorijom, poručuju ruski zvaničnici;

-- Sporazum o prekidu vatre se poštuje uprkos sporadičnim sukobima;

-- Mornarice Ukrajine i NATO održavaju zajedničku trodnevnu vojnu vežbu u Crnom Moru;

14:37 29.8.2014.

Ruski ministar za energiju Aleksandar Novak upozorio je da postoji veliki rizik od poremećaja isporuke ruskog gasa Evropi ove zime u svetlu zaoštravanja krize u Ukrajini. “Postoji rizik da Ukrajina nelegalno uzme gas koji Gasprom isporučuje Evropi”, rekao je Novak.

15:02 29.8.2014.

Rusija ne želi da bude uvučena u velike sukobe, ali uvek treba da bude spremna da reaguje na bilo kakvu pretnju, kazao je ruski predsednik Vladimir Putin u omladinskom kampu u blizini Moskve.

15:11 29.8.2014.

Moskva je zatražila od ukrajinskih vlasti da oslobode nekoliko osoba zaposlenih u ruskoj ambasadi u Kijevu.

Rusko ministarstvo je saopštilo da je u četvrtak nekoliko uposlenika u ambasadi uhapšeno u trenutku dok su izlazili iz jednog restorana pod optužbom da su nosili bombe, uključujući i jednog pripadnika obezbeđenja, iako su imali diplomatske pasoše.

Zvanični Kijev se za sada nije oglasio.

15:18 29.8.2014.

Članstvo Ukrajine u NATO-u ne bi rešilo problem, izjavio je holandski premijer Mark Rut. On je kazao da dosadašnje sankcije Rusiji nisu doprinele promeni njenog ponašanja u istočnoj Ukrajini pa EU mora da razmotri pojačavanje embarga.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG