Dostupni linkovi

Sedam navijača Srbije privedeno nakon sukoba sa britanskim pred utakmicu na EP


Sedam navijača reprezentacije Srbije privedeno je 16. juna nakon sukoba u njemačkom gradu Gelzenkirhenu pred utakmicu Evropskog prvenstva protiv Engleske, saopštila je njemačka policija.

Policija Gelzenkirhena potvrdila je za BBC da je došlo do tuče između navijača Srbije i Engleske.

"Na jugu grada Gelzenkirhena došlo je do svađe između fudbalskih navijača iz Srbije i Engleske... Navijačke grupe su razdvojene. Nakon svađe privedeno je sedam državljana Srbije", naveli su.

Iz policije su rekli takođe da "postoji krivična prijava za teške tjelesne povrede" i da je "osumnjičeni za to državljanin Srbije".

Istraga se nastavlja.

Razbijeni inventar ispred restorana nakon sukoba navijača, 16. juna 2024.
Razbijeni inventar ispred restorana nakon sukoba navijača, 16. juna 2024.

Britanska fudbalska policijska jedinica navela je, kako prenosi BBC, da je njemačka policija u Gelzenkirhenu izvršila "neki broj hapšenja onih za koje trenutno vjerujemo da su srpski navijači".

"Ne vjerujemo da je bilo koji državljanin Ujedinjenog Kraljevstva uhapšen", naveli su iz te policijske jedinice.

Naglasili su, međutim, da će, ako istraga u kojoj i oni učestvuju, pokaže da je "bilo koji državljanin Ujedinjenog Kraljevstva umiješan", biti izdat nalog za dalju zabranu prisustva utakmicama.

Evropsko prvenstvo 2024. počelo je 14. juna naveče uvodnom utakmicom grupe A između domaćina Nemačke i Škotske na Allianz Areni u Minhenu.

Ovo je 17. izdanje Evropskog prvenstva, poznatijeg kao EURO, koje se igra od 14. juna do 14. jula. Nastupaju 24 reprezentacije, a titulu prvaka Evrope brani Italija.

Domaćini EURO 2024 su nemački gradovi Berlin, Keln, Minhen, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Lajpcig, Gelzenkirhen, Štutgart i Dizeldorf.

Finale će biti odigrano 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

XS
SM
MD
LG