Dostupni linkovi

Ruski biciklist Vlasov odbio poziv da nastupi na Olimpijadi u Parizu


Biciklist Aleksandar Vlasov slavi pobjedu dok prolazi kroz cilj u 7. etapi biciklističke utrke Pariz-Nica, 9. 4. 2024.
Biciklist Aleksandar Vlasov slavi pobjedu dok prolazi kroz cilj u 7. etapi biciklističke utrke Pariz-Nica, 9. 4. 2024.

Ruski biciklist Aleksandar Vlasov odbio je sudjelovati na Olimpijskim igrama u Parizu unatoč tome što je dobio odobrenje da se natječe kao neutralan, saopćio je u četvrtak Ruski biciklistički savez (BCP).

Ruski i bjeloruski sportaši mogu sudjelovati samo kao neutralni: bez zastava, himni ili bilo kakve uloge u svečanoj paradi zbog rata u Ukrajini, piše Reuters.

Međunarodni olimpijski odbor (MOK) odobrio je prvu skupinu ruskih i bjeloruskih sportaša za natjecanje, s Vlasovom među skupinom od 25 sportaša, ali 28-godišnjak se povukao s Igara.

"Vlasov je odbio sudjelovanje na Olimpijskim igrama, profil pariške staze mu ne odgovara", rekao je predsjednik BCP-a Vjačeslav Jekimov državnoj novinskoj agenciji TASS.

"I kalendar ovog sportaša je vrlo pun", dodao je.

BCP je kasnije za Reuters potvrdio komentare Yekimova za TASS.

Vlasov se utrkuje za UCI WorldTeam Bora–Hansgrohe od 2022. nakon što je napustio Astanu. Osvojio je Tour de Romandie i Tour of Valencia 2022.

Jekimov je, međutim, rekao da će biciklistice Tamara Dronova i Alena Ivančenko, koje su također potvrđene kao prihvatljive i pozvane da se natječu u Parizu od strane MOO-a, sudjelovati na Igrama.

Olimpijske igre u Parizu traju od 26. jula do 11. avgusta.

XS
SM
MD
LG