Rusija gađala Kijev dronovima i raketama

Rusija je rano 2. septembra lansirala napade iz zraka.

Kotao u kijevskom vodovodu djelomično je oštećen, kao i ulaz u stanicu metroa koja također služi kao sklonište od napada, naveo je gradonačelnik Vitalij Kličko.

Učenici koji su došli proslaviti početak školske godine stoje u blizini oštećenog sportskog kompleksa univerziteta oštećenog u ruskim raketnim napadima, Kijev, 2. septembra 2024.

"Za sve će se naći odgovor. Neprijatelj će to osjetiti", napisao je nakon napada Andrij Jermak, šef predsjedničkog ureda, na svom Telegram nalogu.

Vatrogasac gasi požar na sportskom kompleksu univerziteta, Ukrajina, 2. septembra 2024.

Učenice promatraju vatrogasce kako gase požar na sportskom kompleksu univerziteta oštećenog u ruskim raketnim napadima, Kijev, 2. septembra 2024.

Ljudi promatraju poslovni objekat nakon ruskog raketnog napada, Kijev, 2. septembra 2024.

Serhij Popko, šef gradske vojne uprave Kijeva, rekao je da su više od deset krstarećih raketa, oko deset balističkih projektila i bespilotna letjelica koju je Rusija ispalila na glavni ukrajinski grad i njegova predgrađa uništila ukrajinska protuzračna odbrana.

Imam Rustem sakuplja krhotine stakla prije molitve unutar džamije Udruženja muslimana Ukrajine, oštećene u ruskom raketnom udaru, Kijev, 2. septembra 2024.

Vatrogasac nakon ugašenog požara na sportskom kompleksu univerziteta, Ukrajina, 2. septembra 2024.

Susjedna članica NATO-a Poljska aktivirala je poljske i savezničke avione kako bi zaštitila svoj zračni prostor tokom napada, javio je Reuters.