Crnogorska policija i Vojska tragaju za osumnjičenim za dvostruko ubistvo

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović sa pripadnicima specijalnih jedinica policije u Bijelom Polju tokom potrage za osumnjičenim

Crnogorska policija i pripadnici Vojske za posebne namjene tragaju za Alijom Balijagićem, osumnjičenim da je 25. oktobra ubio dvije osobe u kući u selu Sokolac kod Bijelog Polja na sjeveru Crne Gore.

Građane su pozvali da ne izlaze iz kuća.

Osumnjičeni za ubistvo brata i sestre u selu Sokolac kod Bijelog Polja

Policija za njim traga od trenutka kada su pronađena beživotna tijela dvije starije osobe, te saopštila da je osumnjičeni naoružan i u bjekstvu.

Iz tužilaštva je saopšteno da su ubijeni brat i sestra M.M. i J.M. iz vatrenog oružja.

Pripadnici Vojske su opremljeni 'najsavremenijim sredstvima za izvođenje noćnih operacija', kako bi osumnjičeni bio što prije lociran, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane:

"Kako je u pitanju nepristupačan teren, angažovani helikopteri Vojske, opremljeni termovizijskim kamerama i sredstvima koja omogućavaju identifikaciju i praćenje lica u uslovima smanjene vidljivosti."

Policija je prethodno saopštila da su angažovane sve raspoložive protivterorističke jedinice, policijski psi, helikopterska jedinica MUP-a u potrazi za Balijagićem.

A građanima Sokoca, Tomaševa i Bijelog Polja je poslat apel da budu oprezni dok traje policijska akcija.

"Da ostanu u svojim objektima i ne dozvole ulazak nepoznatim licima, dok policija preduzima sve aktivnosti u cilju stavljanja bezbjednosne situacije pod kontrolu i lišenja slobode izvršioca", navodi se u saopštenju policije.

Potraga za osumnjičenim nije dala rezultate poslije 24 sata, pa je policija objavila fotografiju Balijagića, 26. oktobra i pozvala građane da, ukoliko primijete ovo lice odmah prijave policiji pozivom na broj dežurne službe u Bijelom Polju, opšti broj 122 ili najbližoj policijskoj stanici.

Pročitajte i ovo: Nožem ranjen ljekar u Pljevljima

Predsjednik Mjesne zajednice Tomaševo Vesko Gogić, rekao je za Televiziju Crne Gore da su mještani prijavljivali čovjeka koji se već desetak dana kreće od kuće do kuće i koji im je i 'pokazivao svoje oružje'.

Gogić je naveo da su te događaje prijavljivali policiji:

"Tada je došao u kuću Jovana Madžgalja (59) i njegove sestre i oni su ga ugostili i dali su mu da jede. Međutim, kasnije se vratio i sa prozora je pucao u njih i ubio ih", kaže Gogić.

To je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović koji je posjetio lice mjesta.

"Osumnjičeni je nekoliko sati prije izvršenja krivičnog djela boravio u domaćinstvu stradalih, koji su ga ugostili", naveo je MUP.

Ministar je saopštio da je uvjeren da policija preduzima sve potrebne mjere kako bi locirali i lišili slobode osumnjičenog.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izrazio je saučešće porodici dvije osobe koje su ubijene.

On je na društvenoj mreži X pozvao stanovnike Bijelog Polja da postupe uputstvma policije, odnosno "ostanu u svojim domovima dok zločinac ne bude uhvaćen".