Osumnjičeni državljanin Srbije predat Tužilaštvu Tuzlanskog kantona

Foto-ilustracija

Osumnjičeni državljanin Srbije Predrag Ratković predat je 3. avgusta u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, izvijestilo je ovo tužilaštvo 4. avgusta.

Postupajući tužilac donijet će naredbu o provođenju istrage, ispitati osumnjičenog, nakon čega će opštinskom sudu Tuzla biti predloženo da odredi jednomjesečni pritvor osumnjičenom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona navodi da su pripadnici Upave policije došli do obavještajnih podataka da se na području Tuzle nalazi državljanin Srbije, koji je u bjekstvu, a dovodi se u vezu sa ubistvom počinjenim u ranijem periodu na području Srbije.

Nakon prikupljenih operativnih saznanja, osoba je 2. avgusta locirana i pronađena u jednom od objekata u Tuzli.

Kod sebe je posjedovalo lične dokumente za koje je provjerama utvrđeno da je riječ o falsifikovanim dokumentima, dok je naknadnim radnjama utvrđeno da je ta osoba P.R. (49) iz Užica.

P.R. je priveden u službene prostorije Uprave policije MUP Tuzlanskog kantona radi kriminalističke obrade, nakon koje je 3. avgusta, uz izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo falsifkovanje isprave.

U predmetnim aktivnostima ostvarena je saradnja Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona sa MUP-om Srbije i MUP-om Federacije Bosne i Hercegovine.