Treća noć Exita u znaku punka i rocka

Keith Flint, The Prodigy

Festival u festivalu – ovako bismo mogli opisati treći dan Exita koji je završen u subotu u ranim jutarnjim satima.

Treća noć muzičkog festivala Exit protekla je u znaku punka i rocka, barem kada govorimo o glavnoj bini. Spajanjem Warriors Dance festivala i Exita, posetioci su imali priliku da vide i da čuju impozantna imena na glavnoj bini. Najveći broj posetilaca bio je zainteresovan za bend „The Prodigy“.

Warriors Dance Festival su zapravo osmislili članovi ovog benda, objašnjava za Radio Slobodna Evropa portparol Exita, Srđan Marjanov.

“Oni sa sobom dovode sjajnu ekipu Dj-eva i producenata koji su obezbedili neverovatnu atmosferu na glavnoj bini. A pored toga potrudili smo se da čitava tvršava bude u znaku Warriors Dance-a”, rekao Marjanov.

Jedan od bendova koji je zagrevao atmosferu pre nastupa britanskog elektro-punk benda “The Prodigy”, bio je birmigenski punk sastav “GBH”. U pitanju je legendarna postava kultnog britanskog sastava koja se nije menjala još od 1979. godine.

Nakon njih publika je slušala domaću rege - hard core atrakciju “Eyesburn”. U okviru Warriors Dance Festivala nastupio je i “South central”, bend koji su “The Prodigy” zapazili u Parizu i od tada sa njima idu na turneje.

Fusion bina treće večeri bila je takođe jedno od najzanimljivijih mesta za provod jer je na njoj nastupila svetska bluz muzičarka Ana Popović poznata kao „ženski Hendrix“, a nakon nje i Damir Urban iz Hrvatske sa bendom „4”.

Ljubitelji gitarskog zvuka imali su mogućnost da uživaju u nastupu legendarnih pionira oi-punk zvuka iz londonskog East enda – “Cockney Rejects”-a.

Oni koji vole drugačiji stil muzike organizatori su obezbedili 20 bina na kojima će do kraja festivala nastupiti približno 600 izvođača.

Petrovaradinsku tvrđavu tokom trećeg dana posetilo je više od 40.000 posetilaca.
Novosadska policija je saopštila da nije bilo masovnijeg narušavanja javnog reda i mira, niti težih krivičnih dela.

Dodaje se da je, zbog neovlašćenog držanja opojnih droga, policija podnela krivične prijave protiv 30 osoba, od kojih su četiri strani državljani.