U sudaru vojnog i civilnog vozila u Srbiji petoro mrtvih, među kojim troje dece

Policijsko vozilo na jednom od puteva u Srbiji, septembar 2024. Ilustrativna fotografija

U sudaru vojnog i civilnog vozila na jugozapadu Srbije 21. septembra na mestu je poginulo petoro ljudi, među kojim troje dece, dok je jedna osoba teško povređena, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Vozaču Vojske Srbije koji je osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće kod Raške određeno zadržavanje do 48 sati, navodi MUP.

Imena poginulih nisu objavljena, ali se prema godinama starosti poginulih koje je MUP objavio vidi da je među poginulima troje dece.

Tu informaciju potvrdio je i direktor Opšte bolnice u Kraljevu dr Zoran Mrvić za Radio-televiziju Srbije. Naveo je da se lekari bore za život jednoj osobi.

Borbeno vozilo "PASARS" Vojske Srbije sudarilo se 21. septembra s civilnim vozilom kod mesta Ušće na putu Kraljevo-Raška, saopštilo je prethodno Ministarstvo odbrane.

Do sudara je došlo oko 13.10 časova tokom realizacije redovnih zadataka u okviru kojih je borbeno vozilo - protivavionski samohodni artiljerijsko-raketni sistem - išlo ka Raški u koloni pod pratnjom vojne policije, naveli su iz Ministarstva odbrane.