Košarkaši Srbije osvojili bronzu na Olimpiijskim igrama

Košarkaši Srbije slave osvojenu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu nakon pobede nad reprezentacijom Nemačke, 10. avgust 2024.

Muška košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je 10. Avgusta bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto su u meču za treće mesto pobedili Nemačku sa 93:83, prenela je agencija Beta.

Srbiju je do pobede predvodio Nikola Jokić sa 19 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Jokić je postao četvrti igrač u istoriji Olimpijskih igara koji je uspeo da zabeleži tripl-dabl na jednom meču.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić u okršaju ispod obruča sa nemačkim košarkašom Moricom Vagnerom na utakmici za treće mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, 10. avgust 2024.

Najefikasniji kod Nemačke bili su Franc Vagner sa 18 i Moric Vagner sa 18 poena.
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je posle osvojene bronze na Olimpijskim igrama u Parizu da je njegova selekcija odigrala dobro i kontrolisala meč.

"Kao što sam rekao, ovo je jedan od najjačih turnira svih vremena. Srćni smo što smo učestvovali, srećni smo što smo pobedili danas. Odigrali smo dobro i kontrolisali sve. Igrali smo slično kao protiv Sjedinjenih Američkih Država (u polufinalu)", izjavio je Pešić, a preneo Košarkaški savez Srbije (KSS).