Sedmica u slikama

  • RSE

Kineski predsjednik Xi Jinping prisustvuje sjednici na samitu BRICS-a u Kazanju u Rusiji.

Afganistanske djevojčice rade u ciglani u okrugu Deh Sabz, sjeveroistočno od Kabula.

Mađari učestvuju u tradicionalnom komemorativnom maršu s bakljama održanom 22. oktobra, uoči 68. godišnjice revolucije iz 1956. godine.

Žena pozira s retro automobilom VAZ 2101 tokom godišnjeg samita BRIKS-a u Kazanju u Rusiji.

Slika snimljena dronom prikazuje jutarnju maglu tokom izlaska sunca iznad pejzaža u Ceredu, na sjeveru Mađarske.

Tragovi na noćnom nebu dok ukrajinski vojnici pucaju na dron tokom ruskog napada na Kijev.

Muškarac daje svoj glas na mobilnoj glasačkoj kutiji u selu Hrusevo, Moldavija, tokom predsjedničkih izbora i referenduma o EU 20. oktobra.

Snimak iz zraka prikazuje čovjeka kako vesla čamcem kroz blato i otpad nakon što su razorne poplave i klizišta onečistili Jablaničko jezero u blizini Ostrožca, u Bosni i Hercegovini.

Afganistanski dječak jaše magarca duž ceste u okrugu Fayzabad u provinciji Badakhshan.

Čovjek drži staru jugoslovensku komunističku zastavu (gore) i staru srpsku zastavu sa komunističkom zvijezdom petokrakom tokom svečanosti povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda od nacističke okupacije u Drugom svjetskom ratu, u Beogradu 20. oktobra.

Ukrajinski vojnik koji upravlja FPV dronovima pozira za sliku na svom položaju na liniji fronta usred ruskog napada na Ukrajinu u blizini grada Pokrovsk.

Ljudi marširaju držeći transparente s natpisom "Zakoni su napravljeni da zaštite nasilnike" tokom protesta usmjerenog na podizanje svijesti o nasilju i predrasudama prema ženama u rumunskom društvu u Bukureštu.