Sedmica u slikama

Golubovi na bareljefu koji prikazuje scenu iz sovjetskog života sredine 20. veka, kod stanice metroa u Moskvi. 

Žena pozira za fotografisanje s kirgiškim veteranima pored spomenika sovjetskim vojnicima poginulim u akciji u Avganistanu tokom sovjetske invazije 1979-1989, tokom obeležavanja Dana borbenih veterana u Ratnom memorijalnom parku Poklonaja gora u Moskvi.
 

Čovek peca pri izlasku sunca na pristaništu u Burgasu na obali Crnog mora u Bugarskoj.

Radnik gradske službe drži sove spasene sa srušenog drveta posle snažnog nevremena u Podgorici 2. jula.

Dečak se hladi u fontani u Moskvi.

Stanovnici Kijeva se sunčaju na plaži i plivaju u reci Dnjepar u ukrajinskoj prestonici.

Ukrajinci se sklanjaju od sunca pod suncobranom ispred ukrajinskih nacionalnih zastava postavljenih u znak sećanja na poginule vojnike na Trgu nezavisnosti u Kijevu.

Utučeni navijači Gruzije gledaju utakmicu osmine finala UEFA Evropskog prvenstva 2024. između Gruzije i Španije, u Tbilisiju 30. juna. Istorijska nastup Gruzije na turniru je završene kada je izgubila 4-1.

Ruski veteran salutira pored spomenika sovjetskim vojnicima poginulim u akciji u Avganistanu tokom sovjetske invazije 1979-89, tokom obeležavanja Dan borbenih veterana u Ratnom memorijalnom parku Poklonaja gora u Moskvi, 1. jul.

Poster s iranskim predsedničkim kandidatom Masudom Pezeškijanom na ulici u Teheranu. Reformistički kandidat je u drugom krugu izbora 5. jula bio sučeljen s konzervativcem s tvrde linije i bivšim nuklearnim pregovaračem Saidom Džalilijem.

Vladimir Norkin (67) koji brine o Crkvi Svetog Nikolaja, radi na popravci kupole crkve u naselju Toškivka u ukrajinskoj Luganskoj oblasti pod ruskom okupacijom.

Avganistanski dečaci igraju se u kanalu u okrugu Fajzabad u provinciji Badakšan.