Sedmica u slikama

Djevojka koristi tradicionalnu lepezu kako bi se rashladila u vozu usred toplinskog vala, Lahore, Pakistan, 30. maja 2024.

Prosvjednici zahtijevaju ostavku armenskog premijera Nikola Pashiniana zbog prijenosa zemlje susjednom Azerbajdžanu, ispred zgrade vlade u središtu Erevana, 30. maja 2024.

Gruzijac sudjeluje u prosvjedima protiv kontroverznog zakona o "stranim agentima" ispred zgrade parlamenta u Tbilisiju, 28. maja 2024.

Ptica grabljivica na tržnici u Kabulu, Afganistan, 27. maja 2024.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski stiže na sastanak s belgijskim premijerom kako bi potpisali bilateralni sigurnosni sporazum u Briselu, Belgija, 28. maja 2024.

Ruski volonter postavlja ukrajinsku zastavu prije primopredaje opreme u Sofiji 28. maja za neformalnu vojnu jedinicu koja se sastoji od Rusa koji se bore u oružanim snagama Ukrajine, koja je financirana donacijama ruskih građana i etničkih Rusa koji žive u Bugarskoj.

Afganistanski ratar žanje pšenicu u Kandaharu, 27. maja 2024.

Muškarac koji drži zastavu ukrajinske 55. topničke brigade kleči na spomen-području sa zastavama Ukrajine i drugih zemalja u znak sjećanja na pale borce na Trgu neovisnosti u Kijevu, 27. maja 2024.

Muškarci pokrivaju glave mokrom krpom kako bi se rashladili i izbjegli sunce tokom vrućeg ljetnog dana dok se toplinski val nastavlja u Jacobabadu u Pakistanu, 26. maja 2024.

Odavanje počasti pokojnom bugarskom kralju Ferdinandu I. na pogrebnoj ceremoniji u Kraljevskoj palači Vrana u Sofiji, 29. maja 2024.

Novinarka sjedi ispred slika pokojnog iranskog predsjednika Ebrahima Raisija i pokojnog ministra vanjskih poslova Hosseina Amir-Abdollahiana tijekom prvog dana registracije za predsjedničke izbore u Ministarstvu unutarnjih poslova u Teheranu, 30. maja 2024.