Sedmica u slikama

Vatrogasno vozilo u plamenu u novim napadima ruskih bespilotnih letjelica na stambenu četvrt u Harkivu, Ukrajina, 4. aprila.

Afganistanske djevojke na ceremoniji dodjele diploma nakon što su postale hafize - znaju napamet cijeli Kur'an, u Kabulu, 2. aprila. Nakon odluke talibana da zatvore škole za djevojčice starije od šestog razreda, mnoge su se okrenule vjerskim školama i obrazovnim radionicama, a takvih je 14.000 škola, navelo je ministarstvo obrazovanja te zemlje.

Reakcija osmogodišnje Rumunke Darije, osobe s autizmom, nakon oslikanog lica na Plavom festivalu, događaju posvećenom Svjetskom danu svjesnosti o autizmu, u Bukureštu, 2. april.

Dječak čeka iftar, večernji dnevni obrok u islamu kojim se prekida ramazanski post, u Karačiju, Pakistan, 2. april.

Afganistanci čekaju da dobiju besplatnu hranu od lokalne dobrotvorne organizacije za vrijeme svetog islamskog mjeseca posta ramazana u Kandaharu, 2. aprila.

Kanta puna smeća s pogledom na međunarodnu poslovnu četvrtu u Moskvi, koja je poznata i kao Moskva City, 2. aprila.

Muškarac sa slikom iranskog vrhovnog vođe Alija Hameneija na čelu sudjeluje na antiizraelskim demonstracijama na Trgu Palestine u Teheranu, 1.aprila.

Pakistanski šijitski muslimani u procesiji u znak sjećanja na mučeništvo imama Alija, četvrtog islamskog halife, u Lahoreu, 1. aprila.

Zaljubljeni par prolazi pored vreća s pijeskom koje štite prozore Palaču dječje kreativnosti u Kijevu, Ukrajina, 1. aprila.