Sedmica u slikama

  • RSE

Umetnik Mohamed Hosein Agamiri, specijalizovan za persijske minijature, u svojoj radionici u Teheranu radi na prikazu al-Fatihe, prvog poglavlje Kurana.
 

Skupljači otpada traže materijale koji se mogu reciklirati na deponiji na periferiji Lahora u Pakistanu.

Strani i kosovski veterinari pregledaju mrkog medveda u utočištu za medvede Četiri šape u Mramoru kod Prištine.

Prodavac hleba na ulici u Kabulu, glavnom gradu Avganistana.

Valentina Černaja, 90, kod svoje oštećene kuće i uništenih pomoćnih objekata posle nedavnog artiljerijskog napada u selu Rozivka u ukrajinskoj Donjeckoj oblasti, pod kontrolom Rusije.

Ukrajinski aktivni vojnici i veterani pevaju himnu tokom kvalifikacionog takmičenja za pridruživanje ukrajinskoj reprezentaciji za Invictus Games (Igre nepobedivih) 2025. u Kijevu. Na toj međunarodnoj multisportskoj manifestaciji koju je osnovao princ Hari, vojvoda od Saseksa, učestvuju ranjeni, povređeni i bolesni vojnici.

Zdravstvena radnica obeležava zid kuće u kojoj je dala vakcinu protiv dečije paralize tokom kampanje vakcinacije od vrata do vrata u Pešavaru u Pakistanu.

Učesnici takmičenja plutanja na unutrašnjim gumama tokom festivala guma "Bunar Fest" na reci Prizrenska bistrica u Prizrenu, na Kosovu.

Bivša iranska poslanica Hamide Zarabadi odlazi s konferencije za novinare koju je održala pošto se registrovala za učešće na predsedničkim izborima koji se održavaju kasnije ovog meseca.

Učesnici pokreta Tavuš za otadžbinu održavaju protestnu akciju ispred jermenskog Istražnog komiteta u Jerevanu.

Pristalice zatvorenog bivšeg pakistanskog premijera Imrana Kana slave pošto je oslobođen optužbi za odavanje državnih tajni, Karači.

Migranti kod metalne ograde koju je Poljska podigla duž granice s Belorusijom, u Bjelovješkoj šumi. Poljska navode da susedna Belorusija i njen saveznik Rusija stoje iza sve većeg priliva migranata iz Belorusije ka Evropskoj uniji.

Biciklista vozi zamračenom ulicom tokom delimičnog nestanka struje u Kijevu.

Ruski pravoslavni vernici na godišnjem Velikorečkom krsnom hodu, koji je jedno od najstarijih i najpoznatijih hodočašća u Rusiji, u čast ikone Sv. Nikole u ​​Kirovskoj oblasti.