Satelitski snimci pojačanja ruske vojske blizu Ukrajine

Terenska bolnica i raspoređivanje trupa u zapadnom Belgorodu, Rusija, 21. februara 2022. Prema navodima Maxara, Rusija je rasporedila dodala trupe i opremu u ruralnim područjima jugozapadno od Belgoroda, manje od 20 kilometara sjeverozapadno od granice s Ukrajinom.

Bliži pogled 21. februara na novu terensku bolnicu koja je pridružena vojnom garnizonu na zapadnom području Belgoroda.

Novo raspoređivanje na čistini jugozapadno od Belgoroda, Rusija, 21. februara.

Oklopna vozila na željezničkom kolodvoru u Veseloj Lopanu, jugozapadno od Belgoroda, 21. februara.

Nove zalihe i dodatne trupe u Krasnom Oktjabru, ruralnom području jugozapadno od Belgoroda, 21. februara.

Novo raspoređivanje u Počepu, na zapadu Rusije, 22. februara. Maxar navodi da se oprema - koja se koristi za transport tenkova, artiljerije i teške opreme - može vidjeti na zapadnoj periferiji Klinca, otprilike 40 kilometara istočno od granice s Ukrajinom.

Šatori i smještaj vojske u Počepu 22. februara. Maxar napominje da se veliko područje raščišćava za dodatno vojno raspoređivanje u blizini grada. Šatori i desetine vojnih vozila već su tu.

Raščišćeno zemljište i raspoređene snage u Počepu, 22. februara.

Teški transporteri na zapadnoj periferiji Klinci u Rusiji, otprilike 40 kilometara istočno od granice s Ukrajinom, 22. februara.

Novo vojno raspoređivanje od više od 100 vozila i desetina skloništa za trupe 22. februara na malom aerodromu u blizini Mozira u južnoj Bjelorusiji, manje od 40 kilometara sjeverno od ukrajinske granice.

Vojna vozila na aerodromu kod Mazira, 22. februara.