Vance i Walz dogovorili potpredsedničku debatu za 1. oktobar

Kombinovana fotografija potpredsedničkih kandidata. Levo republikanski senator iz Ohaja Džej Di Vens, levo demokratski guverner Minesote Tim Volz.

Kandidati za potpredsednika SAD, guverner Mimesote Tim Volc (Walz) i senator iz Ohaja Džej Di Vens (JD Vance) dogovorili su sučeljavanje u debati za 1. oktobar kada će u nekim saveznim državama već početi rano glasanje.

Demokratska predsednička kandidatkinja, potpredsednica SAD Kamala Haris (Harris) je predvidela da će biti zakazana i druga debata između Donalda Trampa (Trump) i nje, iako deluje da taj duel zavisi od toga da li će kandidat Republikanske partije učestvovati na već zakazanom sučeljavanju 10. septembra s Haris.

Televizija CBS News je u sredu objavila na mreži X da je pozvala Vensa i Volca na debatu u Njujorku, predstavljajući kao opcije četiri moguća datuma – 17. septembar, 24. septembar, 1. oktobar i 8. oktobar.

Volc je odgovorio "Vidimo se 1. oktobra, JD". Izborni štab Haris-Volc je potom poslao svoju poruku u kojoj se navodi da se Volc "raduje raspravi s Džej Di Vensom – ako se on pojavi".

Vens je objavio da prihvata pozivnicu za 1. oktobar i izazvao Volca an duel 18. septembra.

Pročitajte i ovo: Predsjednička debata Harris i Trumpa dogovorena za 10. septembar

Debata predsedničkih kandidata Haris i Trampa zakazana je za 10. septembar na televiziji ABC News.

Tramp je rekao da je pregovarao o nekoliko drugih datuma debate, na tri različite mreže. FoX News je takođe predložio da se debata između Harisa i Trampa održi 4. septembra, a NBC News 25. septembra.

Izborni štab Haris je u četvrtak saopštio da je Tramp "prihvatio naš predlog za tri debate", što znači jednu između potpredsedničkih kandidata pored dve predsedničke debate.

Izvor: AP