Nekoliko mrtvih u ruskim napadima na Ukrajinu, Kijev pokrenuo kontraudare

Požar u rafineriji nafte u selu Ilsky u Krasnodarskom kraju, Rusija, 4. maja 2023. Lokalne vlasti rekle su da je požar izazvao napad drona

Najmanje šest osoba poginulo je 21. juna u ruskom granatiranju i raketnim udarima na Ukrajinu, dok Moskva tvrdi da je Kijev izveo "masivan" napad dronovima na okupirani Krim i nekoliko regiona unutar Rusije.

Pet civila je poginulo, a 11 je ranjeno u ruskim napadima na civilna područja u Donjecku, koje je bilo meta 22 puta u proteklih 24 sata, izvestio je šef regionalne vojne uprave Vadim Filjaškin 21. juna.

Dodao je da su granatiranjem oštećene privatne kuće i industrijski pogon.

U južnom regionu Herson, jedna osoba je poginula, a jedna je ranjena u ruskim granatiranjima i vazdušnim udarima, izvestio je regionalni guverner Aleksandar Prokudin.

Ukupno 15 naselja je pogođeno u regiji, uključujući centar Hersona, rekao je Prokudin, dodajući da je nekoliko privatnih kuća uništeno u granatiranju.

Severoistočni region Harkiv, koji je bio pod stalnim ruskim vatrenim napadima poslednjih nekoliko meseci, opet je bio meta noćnog granatiranja, rekao je regionalni guverner Oleg Sinehubov.

Pročitajte i ovo: Ruski napadi oštetili energetsku infrastrukturu u četiri ukrajinske regije

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da su njeni sistemi protivvazdušne odbrane oborili 114 ukrajinskih dronova iznad okupiranog Krima i ruskih oblasti Krasnodar, Brjansk i Volgograd u, kako je rečeno, "masovnom" napadu rano 21. juna.

U napadu je jedna osoba ubijena, a četiri ranjene, dodaju.

Rafinerija nafte Ilsky u okrugu Seversk u Krasnodaru pogođena je krhotinama koje su pokrenule požar koji su ugasili vatrogasci, rekao je regionalni guverner Veniamin Kondratyev na Telegramu.

Krhotine drona takođe su pale u blizini autobuske stanice u Krasnodaru, pogodivši kotlovnicu i usmrtivši zaposlenika, rekao je Kondratyev.

Generalni štab Ukrajine je izvestio da su njihove snage "uspešno pogodile" nekoliko objekata u Rusiji i okupiranom Krimu tokom proteklih dve noći, uključujući rafinerije nafte, radarne stanice i skladišta dronova.