Popravke puteva i tišina nakon pobune Wagnera u Rusiji

Policajac patrolira praznim Crvenim trgom 25. juna. Moskovska znamenitost ostaje zatvorena dva dana nakon oružane pobune u kojoj su pobunjene trupe došle na dva sata vožnje od Moskve 24. juna.

Radnici popravljaju put u Rostovu na Donu 25. juna.

Putne površine u tom južnom ruskom gradu oštećene su gusjenicama tenkova nakon što je vođa plaćenika Jevgenij Prigožin predvodio oružanu pobunu 24. juna. Tada su zauzeli sjedište Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu.

Muškarac u majici i kačketu sa amblemom ruske Wagner grupe u Moskvi 25. juna.

Nakon dogovora kojim je posredovao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenka, Prigožin je prekinuo pobunu.

Sjedište Wagner grupe u Sankt Peterburgu 25. juna. Zgrada je navodno zatvorena i patroliraju zaštitari, a policija je stacionirana u blizini.

Ljudi šetaju centrom Rostova na Donu 25. juna.

Tokom preuzimanja grada, bilo je napetih scena dok su se neki lokalni stanovnici svađali sa borcima grupe Wagner, ali su plaćenici, i Prigožin lično, ispraćeni uz srdačne pozdrave okupljene gomile dok su napuštali ovaj grad kasno 24. juna.

Čovjek skida bilbord koji poziva na regrutaciju u Wagner. Bilbord je stajao pored autoputa na periferiji Sankt Peterburga.

Ruski vojnici čiste okolinu štaba Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu 25. juna.

Službenici obezbjeđenja provjeravaju automobil koji se približava Kremlju 25. juna.

Moskovljani uživaju u ljetnom vremenu 25. juna.

Ruski vojnici 25. juna prolaze pored kapije u Rostovu na Donu gdje je dan ranije bio stacioniran tenk Wagnerovaca.

The blocked entrance to Red Square seen on June 25. 

Closed gates at the northern corner of Red Square. The historic gates were bolted shut on June 24, and a graduation ceremony scheduled to be held in the Kremlin that day has been cancelled entirely, according to local reports

Fotografije iz Rusije pokazuju užurbanost da se izbrišu svi tragovi burnih događaja od 24. juna i brz povratak u svakodnevicu.