Viši sud potvrdio optužnicu u slučaju ubistva u školi u Beogradu

Škola "Vladislav Ribnikar", Beograd, maj 2023.

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv roditelja dečaka koji je 3. maja počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", saopštio je 15. novembra taj sud.

Navodi se da je Krivično vanpretresno veće rešenjem potvrdilo optužnicu protiv V.K. i MK, oca i majke dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Viši sud je saopštio da su optuženi i vlasnik streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" R. I. i instruktor u tom klubu N. M.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema rešenja,

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je 10. oktobra optužnicu protiv V.K. i za njega zatražilo presudu od 12 godina zatvora, a za M.K. dve i po godine. Tužilaštvo je za ostalu dvojicu optuženih zatražilo po tri godine zatvora.

Pročitajte i ovo: Cveće i sveće za nastradale šest meseci nakon ubistva u beogradskom 'Ribnikaru'

U dva masovna ubistva početkom maja, u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i okolini Mladenovca u Srbiji stradalo je 19 ljudi, mahom dece.

Masovno ubistvo u beogradskoj osnovnoj školi 3. maja i ono koje je usledilo u manje od 48 sati u selima Dubona i Orašje kod Beograda u kome je ubijeno osam, a ranjeno 14 osoba pokrenuli su talas protesta u gradovima širom Srbije.