Real i Mančester napravili euforiju u Makedoniji

Fudbalska euforija u Skoplju

Fudbaleri Reala iz Madrida su odbranili titulu u evropskom Superkupu nakon što su na stadionu Filip Drugi u Skoplju savladali ekipu Mančester Junajteda rezultatom 2:1.

Ranije danas su se obe ekipe upoznale sa terenom i održale treninge, a pre toga su imale pres-konferencije, na kojima treneri Zinedin Zidan i Žoze Murinjo nisu krili da su u Skoplje došli da bi osvojili trofej Super kupa. I pored najava u španskim novinama da Kristijano Ronaldo neće biti u timu iz Madrida, on je došao u Makedoniju, na radost mnogih ljubitelja fudbala.

Na centralnom trgu Makedonija u Skoplju ovih dana se održava neutralna fan zona, gde se za ljubitelje fudbala organizuju razne aktivnosti. Igra se fudbal na malim travnatim terenima, a omogućeno je fotografisanje sa peharima Super kupa, Lige šampiona i Lige Evropa.

Za sve posetioce iz inostranstva Grad Skoplje je pripremio i promotivne video spotove da bi ih upoznao sa znamenitostima i lepotama grada.

Povodom utakmice, tvrđava Kale je bila osvetljena u bojama Super kupa.

Karte za utakmicu su bile dodeljene putem lutrije u organizaciji UEFA, zbog velikog interesovanja, a koštale su između 15 i 50 eura.

Na crnom tržištu njihova cena je dostigla i do 1.000 eura i pored toga što je nedavno parlament usvojio izmene Krivičnog zakonika prema kojima se preprodavanje karata za Super kup smatra krivičnim delom za koji su predviđene novčane i kazna zatvora.

Bilo je problema i sa hotelskim smeštajem inostranih fanova, a cene su dostigle i do 2.000 evra po noći.