Protesti protiv restriktivnih mera zbog korona virusa širom sveta

Svetla iznad Kijeva tokom protesta ukrajinskih umetnika i predstvanika industrije zabave, 12. maja 2020. godine. Oni su zahtevali finansijsku podršku vlade i popuštanje mera ograničenja, koje su uvedene da bi se zaustavilo širenje korona virusa. 

Ruska policija na protestu protiv mera samoizolacije u Vladikavkazu u Severnoj Osetiji, 20. aprila 2020. godine.

Žitelji glavnog grada Pakistana, Islamabada, nose zaštitne maske i poštuju mere fizičkog distanciranja, tokom protesta protiv otvaranja karantinskog centra u njihovom komšiluku, 19. april 2020. godine.

Policajci u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju, hapse pristalice opozicione partije "Pine Kone", 23. aprila 2020. godine, koji protestuju protiv produžetka vandrednog stanja u toj zemlji.

Demonstranti u Tel Avivu na protestu "Crna zastava", protiv izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i restriktivnih mera koje su uvedene kako bi se suzbilo širenje korona virusa.

Protest u Kijevu zbog zabrane sedenja u baštama restorana u Ukrajini.

Ukrajinka sa zaštitnom maskom na protetsu u Kijevu. Na maski je slogan "Spasimo FOP", odnosno spasimo male biznise. 

Protest vlasnika restorana ispred zgrade gradske administracije u nemačkom gradu Dortmundu. 

Austrijska policija hapsi starijeg čoveka sa zaštitnom maskom, tokom protesta protiv restriktivnih mera tokom pandemije korona virusa. 

Beograđanini udaraju u šerpe i lonce sa krovova svojih zgrada, u znak protesta protiv mera karantina koje je uvela srpska vlada.

Građani u Karačiju, u Pakistanu, protestuju zahtevajući evakuaciju pakistanskih studeneta iz Kine, koji nisu mogli da se vrate u zemlju nakon izbijanja pandemije korona virusa. 

Protest italijanskih prodavaca, koji uz performans, demonstriraju na mostu Rialto u Veneciji, 4. maja.  

Članovi orkestra Sidnejske opere nastupaju ispred zgrade opere, kako bi pozvali kompaniju da razmotri svoju odluku da umetnicima ne isplaćuje honorare tokom pandemije korona virusa. 

Demonstranti u Pragu, 29. aprila, drže transšarente na kojima piše, "Imate li plan? Možemo li da ga znamo? Kada ćete početi pametno testiranje?"

Vlasnici malih biznisa u Ukrajini blokirali su kijevske ulice autobusima i automobilima, zahtevajući da im vlada dozvoli povratak na posao.