Déjà Vu: Olimpijske igre u Parizu 1924.

Gledatelji se okupljaju kako bi se oprostili od australskog olimpijskog tima dok polaze iz Sydneya za Pariz, aprila 1924.

Prije putovanja morem, putnici bi često bacali role ljepljive trake voljenima na pristaništu koji bi ih držali do trenutka polaska broda.

Olimpijska boksačka reprezentacija Sjedinjenih Država na putu za Pariz brodom.

Plakat za Olimpijske igre 1924. godine.

Model demonstrira ženski olimpijski plivački kostim iz 1924.

Ceremonija otvaranja Ljetnih olimpijskih igara u Parizu, 15. jula 1924. Francuska prijestolnica također je bila domaćin Ljetnih olimpijskih igara i 1900. godine. Nakon Olimpijskih igara 2024., Pariz će se pridružiti Londonu i biti jedini grad koji je tri puta ugostio ljetnu Olimpijadu.

Ekipa Francuske u trenucima poraza od rumunjske reprezentacije u ragbiju na Ljetnim olimpijskim igrama u Parizu. Francuze su u finalu pobijedile Sjedinjene Države, što je ponukalo francuske navijače da izađu na teren, a i bilo je i ruganja. Bio je to posljednji nastup ragbija na Olimpijskim igrama. Ragbi sedam je 2016. postao olimpijski sport.

Zastave natjecateljskih država vijore se nad olimpijskim selom u kojem su se smjestili sportaši i njihovi timovi.

Američki plivač Johnny Weissmuller.

Rođen je u Kraljevini Mađarskoj, na području današnje Rumunjske, a zatim je s obitelji emigrirao u Sjedinjene Države. Weissmuller je osvojio tri zlatne medalje u plivanju i jednu broncu u vaterpolu na Olimpijskim igrama 1924.

Ova sportska zvijezda kasnije je postala vodeći hollywoodski glumac. Autor je čuvenog "Tarzanovog krika" dok je tumačio njegov lik.

Finac Paavo Nurmi prolazi pored gledatelja tijekom natjecanja u trčanju, 1924.

Žene iz američkog plivačkog tima (slijeva na desno) Martha Norelius, Helen Wainwright i Gertrude Ederle.

Dvije godine nakon što je ova fotografija snimljena, Ederle je postala prva žena koja je preplivala La Manche.

Amerikanac Clarence Houser baca kuglu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Streljačka reprezentacija Haitija nakon osvajanja bronce.

Finale u vaterpolu između Francuske i Belgije. Utakmicu su dobili domaći rezultatom 3:0.

Svečano otvaranje Spartakiade u Moskvi, 1928.

Sovjetski Savez nije bio na Olimpijskim igrama u Parizu 1924. i bio je u procesu osnivanja vlastitog međunarodnog sportskog natjecanja, nazvanog Spartakiad, u suprotnosti s "kapitalističkim" Olimpijskim igrama. Međunarodne ljetne Spartakiade održane su 1928. i 1931. prije nego što se Moskva konačno pridružila Olimpijskim igrama 1952. godine.