Olimpijski uspjeh takmičara u Parizu

Viktoria Kesar iz Ukrajine na preliminarnoj utrci na dasci na tri metra za žene 7. avgusta.

Oko 11.000 vrhunskih svjetskih sportaša okupilo se u Parizu kako bi se takmičili na Ljetnim olimpijskim igrama 2024. koje su se održale od 26. jula do 11. avgusta.

Uzbekistanka Diyora Keldiyorova (lijevo) protiv Distrije Krasniqi s Kosova u finalu džudašica u kategoriji do 52 kilograma za žene 28. jula.

Osvajač srebrne medalje Joan-Benjamin Gaba iz Francuske (lijevo), osvajač zlatne medalje Hidayat Heydarov iz Azerbajdžana i osvajač brončane medalje Adil Osmanov iz Moldavije  na postolju nakon finalne borbe u kategoriji do 73 kilograma za muškarce u džudo takmičenju 29. jula.

Lasha Bekauri iz Gruzije slavi nakon što je pobijedio Japanca Sanshira Muraoa tokom finalnog meča u kategoriji do 90 kilograma za muškarce u ekipnom džudo takmičenju 31. jula.

Hubert Kos iz Mađarske slavi nakon što je 1. avgusta osvojio zlatnu medalju u finalu na 200 metara leđno.

Osvajači brončane medalje Alisher Yusupov iz Uzbekistana (lijevo) i Temur Rakhimov iz Tadžikistana slave nakon natjecanja u kategoriji nad 100 kilograma za muškarce 2. avgusta.

Afganistanska trkačica Kimia Yosufi pokazuje rukom ispisani slogan "Obrazovanje, sport, naša prava" nakon što je stigla do cilja preliminarne utrke na stazi od 100 metara 2. avgusta. Talibanska vlada, koja je ženama zabranila obrazovanje i sport rekla je da ne priznaju sudjelovanje ženskih članica olimpijskog tima Afganistana na igrama u Parizu.

Podvodni snimak Mađara Kristofa Milaka tokom plivačke discipline na 200 metara leptir 30. jula. Milak je kući odnio zlatnu medalju tokom muške utrke na 100 metara leptir 3. avgusta.

Srpski teniser Novak Đoković grli kćerku Taru nakon što je 4. avgusta pobijedio Španjolca Carlosa Alcaraza u teniskom finalu.

Doček Lasha Bekaurija iz Gruzije na aerodromu u Tbilisiju 4. avgusta. Gruzijski džudo tim osvojio je jednu zlatnu i dvije srebrne medalje.

Iranac Amin Mirzazadeh nosi Azerbajdžanca Sabaha Saleha Shariatija na ramenima nakon što je potonji 6. avgusta izgubio hrvački meč grčko-rimskim stilom do 130 kilograma za brončanu medalju.

Yaroslava Mahuchikh iz Ukrajine slavi osvajanje zlatne medalje u ženskom finalu skoka u vis 4. avgusta. Ona je olimpijsku medalju posvetila za gotovo 500 sportaša i trenera ubijenih u ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Meerim Zhumanazarova iz Kirgistana pozira sa svojom srebrnom medaljom 6. avgusta. Zhumanazarova je pobijedila nakon natjecanja u slobodnom stilu za žene do 68 kilograma.

Gashim Magomedov iz Azerbajdžana reaguje nakon pobjede u polufinalnom meču taekwondoa za muškarce do 58 kilograma protiv Talijana Vita Dell'Aquile 7. avgusta.

Mohammadhadi Saravi iz Irana slavi sa svojim trenerom nakon što je pobijedio Armenca Artura Aleksaniana u finalnom hrvačkom meču grčko-rimskim stilom do 97 kilograma 7. avgusta.

Iranac Alireza Mohmadipiani i Ukrajinac Zhan Beleniuk takmiče se 7. avgusta u polufinalnom hrvačkom meču za muškarce grčko-rimskim stilom do 87 kilograma.

Iranka Mobina Nematzadeh slavi nakon pobjede u finalnom meču za broncu u taekwondou za žene do 49 kilograma protiv Dunye Ali M Abutaleb iz Saudijske Arabije 7. avgusta.

Michaela Valentina Cambei iz Rumunije takmiči se u disciplini dizanja tegova od 49 kilograma za žene kako bi osvojila srebrnu medalju 7. avgusta.

Arshad Nadeem iz Pakistana slavi nakon što je osvojio zlato dok stoji pored ekrana na kojem je prikazan njegov novi olimpijski rekord 8. avgusta.

Navijači dočekuju armensku mušku gimnastičku reprezentaciju na aerodromu Zvartnots nakon povratka sa Olimpijskih igara 8. avgusta. Jermenija je kući ponijela srebrnu i bronzanu medalju u rvanju grčko-rimskim stilom i srebrnu medalju u umjetničkoj gimnastici.

Kako se Ljetne olimpijske igre 2024. u Parizu zatvaraju 11. avgusta, podsjećamo na neke od najupečatljivijih trenutaka koje su doživjeli sportaši i sportistkinje koji dolaze iz zemalja koje pokriva Radio Slobodna Evropa.