Vučić osudio nove pretnje huligana novinarki Brankici Stanković

Fotoarhiv: Brankica Stanković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je vređanje i pretnje koje su sa navijačke tribine na košarkaškoj utakmici Partizan-Cedevita Olimpija 6. juna upućene glavnoj i odgovornoj urednici Televizije Insajder Brankici Stanković.

"Ponavljam da je sramota da se peva protiv Brankice", rekao je Vučić 7. juna na pitanje novinara tokom obraćanja u vezi sa političkom situacijom u Srbiji.

Vučić je apelovao da se ne preti novinarima i pomenuo i da se na utakmicama u Srbiji skandira i protiv njega.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) osudili su pretnje takozvanih navijača novinarki Brankici Stanković.

Ove novinarske organizacije saopštile su da zahtevaju od nadležnog tužilaštva pokretanje istrage i procesuirnje huligana koji su u Beogradskoj areni u utorak pretili Brankici Stanković.

"Neprihvatljivo je zastrašivanje novinara. Vinovnici moraju da snose odgovornost", saopštio je NUNS.

Nakon utakmice na kojoj su je vređali takozvani navijači Brankica Stanković saopštila je da je svako skandiranje huligana jasna pretnja i da očekuje reakciju nadležnih.

Udruženje novinara Srbije UNS apelovalo je na klubove i organizatora takmičenja, regionalnu košarkašku ABA ligu, da osude deo navijača koji su pretili Stanković.

NUNS napominje da se ima u vidu da je zbog pretnji koje su joj upućene pre 14 godina živela pod policijskim obezbeđenjem.

"Tužilaštvo je trebalo da reaguje samo i da pokrene postupke protiv pripadnika huliganskih grupa koje otvoreno ugrožavaju bezbednost svakoga ko ukaže na opasnost njihovog delovanja", naveo je NUNS.

To udruženje pozvalo je čelne ljude sportskih klubova da u slučajevima vređanja sa tribina prekinu utakmice i da sa događaja udalje vinovnike.

NUNS je ukazao da nije prvi put da su uvrede Brankici Stanković upućene sa tribina i da nakon incidenta prošle godine u maju na košarkaškoj utakmici Partizan-Budućnost niko nije odgovarao.