Žute lale u Novom Sadu u znak podrške narodu Ukrajine

Buketi žutih lala sa trakama u bojama ukrajinske zastave u znak sećanja na stradale u ratu u Ukrajini i kao znak podrške ukrajinskom narodu.

Okupljeni su zahtevali mir u Ukrajini i slobodu Rusiji, a na samom početku skupa razvili su ukrajinsku zastavu dugačku više metara.
 

Jedan od učesnika antiratne šetnje nosi transparent na kome piše "Vojvodina podržava Ukrajinu". Novi Sad je glavni grad Autonomne pokrajine Vojvodine na severu zemlje.

Učesnici antiratne šetnje u Novom Sadu su poručili da rat u Ukrajini ne vodi ruski narod, već predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin i njegova vlada. Oni su nosili transparente na kojima zahtevaju prekid vatre i slobodu Rusima.

Ukrajinska zastava kao znak podrške ukrajinskom narodu. Prema podacima Ujedinjenih nacija, od početka ruske invazije u Ukrajini je ubijeno više od 8.000 civila.
 

Transparent koji podseća na 365 dana rata u Ukrajini. Učesnici antiratne šetnje su poručili građanima Srbije da ne veruju ruskoj propagandi i da stanu u odbranu antiratnih vrednosti.

 

Učesnici skupa su se sa Trga Republike uputili ka Keju žrtava racije.

Antiratna šetnja simbolično se završila kod spomenika "Porodica" koji podseća na ubistvo više hiljada Novosađana. Novosadsku raciju su sprovele mađarske fašističke snage 1942. godine.