Protest podrške Đokoviću u centru Beograda

Vaš browser nepodržava HTML5

Podrška Novaku Đokoviću iz Beograda i Melburna

Ispred Skupštine Srbije u centru Beograda okupili su se građani kako bi pružili podršku najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću kome je odbijena viza da uđe u Australiju.

Skup je organizovan na poziv porodice Đoković, a kako je javila reporterka Radija Slobodna Evropa, ispred Skupštine se okupilo nekoliko stotina građana.

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, rekao je da je skup organizovan kao podrška Novaku, a ne da bi se neko blatio. Odluku australijskih vlasti da Novaka ne puste da uđe u državu, Srđan Đoković je ocenio kao "političku igru" i najavio nastavak protesta narednih dana.

Okupljeni su skandirali "Ne damo Novaka", a na transparentima su poruke "Stop korona fašizmu", "Ne postoji granica koju ti ne možeš da pređeš", "Stop deportations worldwide".

Na skup je došla i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa u Srbiji.

Na pitanje RSE zašto je na ovom skupu, Kisić Tepavčević je rekla da je tu da "podrži Novaka kao i svi drugi".

Na pitanje zašto je na ovom skupu, ministarka i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević je rekla da je tu da "podrži Novaka kao i svi drugi".

Novak Đoković se nalazi u hotelskom karantinu nakon što mu je odbijena viza za ulazak u Australiju, gde je trebalo da brani titulu na turniru Australijan open, koji počinje 17. januara.

On je dobio medicinsko izuzeće da igra na turniru, ali mu je po dolasku u Australiju viza odbijena. Svi učesnici i osoblje Australian Opena moraju biti vakcinisani ili imati izuzeće koje je odobrio stručni nezavisni panel.

Pročitajte i ovo: Đoković će provesti vikend zadržan u hotelu

Nije poznato da li je Đoković vakcinisan protiv COVID-19, no ranije je izražavao stavove protivne vakcinaciji.

Đoković je trebalo da bude deportovan, ali se to neće dogoditi do ponedeljka, pošto je prvi teniser sveta uložio žalbu na odbijanje vize.