Naše priče sedmice

Televizija Pink prenela je kompletnu 65-minutnu pre-konferenciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, 11. avgust 2019.

Sve što se govori vezano za promociju je laž: Martina Mlinarević

Ućutkivanje Martine Mlinarević jasna poruka i za druge

Ne želim ništa komentarisati. Užasno je živjeti u Hercegovini i sve što se govori vezano za promociju je laž - kazala je u neformalnom telefonskom razgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE) bosanskohercegovačka književnica Martina Mlinarević, nakon što joj je prije četiri dana otkazana promocija knjige u hercegovačkom gradiću Čitluku, zakazana za 20. avgust.

Građani Podgorice o nasljedstvu: Da li su sinovi i ćerke isto?

Od 'tuđe sreće' do savremene Crnogorke

”Mi smo već dobile, odnosno ja sam već dobila poruku kako idem kroz Crnu Goru da pomamljujem žene i da rasturam porodice.”

Tako svoju priču za Radio Slobodna Evropa (RSE) počinje direktorica nevladine organizacije Sigurna ženska kuće Ljiljana Raičević. Ona svjedoči o tome kako je u Crnoj Gori lako biti stigmatizovana i etiketirana žena, posebno ako se boriš za rodnu emancipaciju.

Televizija Pink prenela je kompletnu 65-minutnu pre-konferenciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, 11. avgust 2019.

Most: Aleksandar Vučić, najveća zvezda Pinkove Srbije

U najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa razgovaralo o tome kako Vučić održava svoj režim uz pomoć medija. Sagovornici su bili Zoran Gavrilović, sociolog i direktor BIRODI-a, Biroa za društvena istraživanja, i politikolog Boban Stojanović.

Vaš browser nepodržava HTML5

Ukaj: Slavimo zločince, a ne optužujemo ih

Ukaj: Slavimo zločince, a ne optužujemo ih

Kako vrijeme prolazi mislio sam da će biti lakše suočavati se s prošlošću, ali izgleda da je sve teže i teže. Desnica jača u regionu, zločinci se slave, a sve manje osuđuju, kaže u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) glumac i reditelj Alban Ukaj, čiji je film "Jama" premijerno prikazan u okviru Takmičarskog programa na 25. Sarajevo Film Festivalu.

Albanska zastava dijeli Vladu Crne Gore

Poslije najave crnogorskog Ministarstva kulture da će podnijeti prijavu protiv organizatora skupa na Cijevni u okolini Podgorice, tokom kojeg je istaknuta zastava Albanije, bez državne zastave Crne Gore, blok albanskih nacionalnih partija je najavio da će preispitati svoje učešće u vlasti.