Naše priče sedmice

Goli otok: Od 1956. do 1980. godine, kompleks je zvanično korišćen kao logor za prevaspitavanje "protivnika komunizma"

Vjernici sa srpskim zastavama ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, 15. juna, kada je zatraženo da Vlada povuče prijedlog zakona o crnogorskoj crkvi

Zašto Đukanović predlaže osnivanje pravoslavne crkve Crne Gore

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović inicirao je formiranje pravoslavne crkve Crne Gore bez nacionalnog predznaka, što bi, kako je rekao, okončalo podijeljenost pravoslavnih vjernika u Crnoj Gori. Uslijedio je odgovor iz Srpske pravoslavne crkve (SPC). Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručuje da je Đukanovićeva inicijativa neprihvatljiva" i "besmislena".

Od sad će devojke i žene čuvati Predsedništvo: Aleksandar Vučić

‘1 od 5 miliona’: Prekomerna upotreba sile, Vučić tvrdi reakcija po zakonu

Zahtevamo hitan odgovor iz Vojno-bezbednosne agencije ko je bio dežurni starešina sinoć u obezbeđenju predsednika Srbije i ko je naredio brutalno prebijanje demonstranata, izjavio je jedan od organizatora protesta “1 od 5 miliona” Srđan Marković koji je povređen tokom incidenta na protestu ispred Predsedništva Srbije.

Centralni deo zatvora Goli otok

Goli otok: Šest decenija posle

Ostrvo Goli otok u Jadranskom moru, takođe poznato kao "hrvatski Alkatraz", bilo je od 1949. do 1956. godine jedini logor "političkog prevaspitanja" na području bivše Jugoslavije.

U početku je osnovan kako bi kažnjavali jugoslovenske staljiniste, odnosno one koji su podržali Rezoluciju Informbiroa o Jugoslaviji (1948.) i bili zbog toga proglašeni za "neprijatelje jugoslovenskog naroda".

Vaš browser nepodržava HTML5

Goražde, grad bez bazena

Goražde, grad bez bazena

Zbog režima rada HE Piva na Mratinju u Crnoj Gori, u Drini u Goraždu plivaju samo najhrabriji. I na temperaturama od blizu 40 stepeni voda u rijeci je prehladna za kupanje.

Nekadašnji veliki bazen u Vitkovićima je godinama zatvoren. Od brojnih predizbornih obećanja da će Goraždani dobiti kutak za osvježenje u ljetnim mjesecima, ostala je samo rupa u naselju Prvi maj.

Izgradnja dela Severnog toka 2 u Nemačkoj, 26. mart 2019.

Mogu li SAD da zaustave 'Severni tok 2'?

Američki predsednik Donald Tramp (Trump) dolazi u Evropu krajem avgusta u nastojanju da ostvari cilj koji nisu ostvarili njegovi prethodnici Džon Kenedi (John F. Kennedy) i Ronald Regan (Reagan) – da onemogući gradnju cevovoda za izvoz ruskih energenata.​