Musk intervjuira Trumpa uživo na X-u

Donald Trump (lijevo) i Elon Musk

Bivši američki predsjednik Donald Trump vraća se na X, barem na jednu noć, kada će ga intervjuirati vlasnik te mreže, Elon Musk.

Trumpov profil ugašen je na tadašnjem Twitteru nakon upada njegovih pristaša u Kongres 6. januara 2021. godine.

Intervju Muska s Trumpom emitirat će se uživo na X-u u 8 sati navečer po lokalnom vremenu, a kako je rečeno, razgovor "nije pripreman unaprijed, nema granica kada je riječ o temama i bit će veoma zabavan", piše AP.

Musk također poziva korisnike X-a da postave pitanja.

Ovaj razgovor će bivšem predsjedniku Sjedinjenih Država omogućiti da se preko X-a obrati milijunima glasača, a također je prilika i za tu platformu, koja se oslanja na političke sadržaje, da popravi svoj status.

Trump je već koristio X da se obrati publici kada je, umjesto sudjelovanja na republikanskoj debati, odabrao razgovarati s bivšim voditeljem Fox Newsa Tucker Carlsonom na toj mreži.

I američki predsjednik Joe Biden na X-u je objavio pismo u kojem obaještava javnost da se povlači iz kampanje.

Musk je pred intervju sa Trumpom na X-u napisao da se testira sustav zbog potencijalno velikog broja korisnika koji će gledati razgovor.

Vlasnik X-a se do prije neku godinu deklarirao kao demokrat, ali je nedavno podržao Trumpa u kampanji, dva dana nakon atentata na bivšeg predsjednika u Pennsylvaniji.

Pročitajte i ovo: Predsjednička debata Harris i Trumpa dogovorena za 10. septembar

I prije podrške Trumpu, Musk je svoje stavove okrenuo na desno i o tome pisao na X-u, podsjeća AP.

Raspravljao se s brazilskim sucem oko cenzure, iskazivao protivljenje woke kulturi, ponavljao lažne tvrdnje da demokrati tajno dovode migrante u SAD kako bi za njih glasovali.

Musk je ponovno dozvolio teoretičaru zavjere Alecu Jonesu, kojem je nalog bio zabranjen, povratak na X. Trumpu je nalog također bio zabranjen i Musk ga je vratio, ali bivši predsjednik rijetko nešto objavljuje. Uglavnom koristi društvenu mrežu Truth Social, koju je sam osnovao.

Trump je u ponedjeljak na X-u, skoro godinu dana od posljednje objave, pustio video iz kampanje.

Trump ima više pratitelja na X-u nego na svojoj mreži - 88 milijuna prema 7,5 milijuna.

Muska, koji će voditi intervju, prati 193 milijuna ljudi.